Dolar 32,5855
Euro 34,7974
Altın 2.507,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 20°C

YOL ÇİLEMİZ NE ZAMAN BİTECEK.

6 Ağustos 2014 15:30

İlyas Özdemir

1998 yılında Sayın Yaşar Topçu'nun Bakanlık döneminde yapılan Ayancık-Sakız yol  ihalesi, 2014 yılına gelmemize ve aradan 16 yıl geçmesine rağmen bitirilememiştir. 2004-2010 yılları arasında birkaç kez parça halinde ödenek çıkartılmış, bu ödenek yolun yapılmasına ve bitirilmesine yetmemiştir.

 

Bu güne gelindiğinde ilçemize gelen yurt içinde ve yurt dışında yaşayan.Tatile gelen hemşerilerimiz, ilçemizin doğal güzelliğini bilerek gezmeye gelen veya denize girmeye gelen misafirlerimiz iş yerime uğradıklarında, sizin bu ilçeniz neden sahipsiz, kimse bakmıyor mu bu yollarınıza, siyasetçiler ne iş yapıyor burada, diyerek haklı eleştirilerde bulunuyorlar.. Bu dönemde güzel yolların yapıldığını bizlerde söylemekteyiz.. Siyasetle uğraşanlar da gururla yollarınızı yaptık diyorlar..Başka bölgelerin yolları çok güzel yapılmış olabilir..Beni ilçemizin yolu ilgilendiriyor.. Tabiî ki başka bölgelerin yollarını bizlerde kullanıyoruz ama vatandaş yok mu bu ilçenin sahibi deyince bu laf bana da dokunuyor..Bu kadar zamanda bu yolun bitirilememesi bizlerin eksikliğidir.Bu  ilçede siyasetin ve siyasetçinin olmadığını gösterir..Bizler gibi öne çıkmış insanların ayıbıdır..Ben,öz eleştiri yapıyorum..kendimi bu işin dışında görmüyorum..

 

 2005- yılında Ayancık Şoförler odası başkanlığına seçildim.Bu tarihten bu yana bu yolla ilgili sıkıntıları duymaktayım..Artık bu sorun kangren haline geldi.Her toplantıda,bir çok kez yazılarımda bu yol sorununu ele aldım..İlçemiz her zaman ikinci planda tutulduğuna kanaat geldim..Bu yol bize eş değer başka bir ilçenin yolu olmuş olsaydı..Hep beraber yürüyerek Ankara ya gidip meclisin önünde yatarlardı..Bizim ilçemizde kolektif hareket etme özelliği maalesef yok..Bu kadar zamandır dernek yöneticisiyim,Bu güne kadar ilçemizde siyaset yapanlar,Gel seninle Ankara’ya gidelim, her hangi bir hizmeti isteyelim diyen olmadı..İlçemize alınabilecek her hangi bir hizmet için bana düşen bir görev olduğunda gece gündüz, zaman ayırmaya hazırım.. 

 

Ayancık-sakız yolu karayolları kayıtlarında iki bölgeye bölünmüş durumda..Ayancık tarafı Sinop karayollarına bağlı-Sakız tarafı,Boyabat ilçesine bağlı.

 

Geçtiğimiz yıllarda kar mücadelesi yapılması gerekliydi..Ayancık bölgesinin yolu Boyabat bölgesi kadar çabuk açılmıyor.Bunu odamıza kayıtlı üyelerimiz bize bildirdi.Bu konuyu  karayolları bölge müdürlüğüne sorduğumda,Ayancık bölgesi(Gerektiğinde açılacak yollar sınıfında)olduğunu öğrendim.Boyabat tarafı (Devamlı surette açılacak yollar sınıfında)olduğunu bana bilgi olarak verdiler..Anlayacağımız gibi aynı güzergah ta bulunan yol bile ikiye bölünmüş..Bu yolun ayancık tarafının karı temizlendiğini düşünürsek,Boyabat sınırı kapalı olunca aracın buradan geçme şansı zaten bulunmamaktadır..

 

Bu güne bakıldığında Boyabat sınırına sık aralıklarla karayolları ekipleri bakım yaptıkları tespitlerimiz arasındadır..Bu şantiye bakım yapabiliyorsa,Sinop şantiyesi farklı bir bölge müdürlüğüne mi bağlı? Aynı hizmeti vermiyor.. Burada bir çelişki var..

 

İlçemizin bu doğal güzelliğine, Bu pırıl pırıl denizine,Bu yollar yakışmıyor..Biz sosyal medyadan hemşerilerimize ,İlçemize gelmelerini,Onlar geldiğinde ilçemiz ekonomik anlamda rahatladığını,Canlandığını, her zaman söylüyoruz..Bazı vatandaşlarımız gel dediniz geldik ama bir yolumuzu bitirtemediniz deyince,verecek cevap bulamıyorum..Onlar ne deseler haklılar..Yılda bir kez ilçelerine ziyarete geliyorlar, Toz bulutu içinde kayboluyorlar,Araçlarında amortisör kalmıyor insanların.. 

 

Yol çilemiz kangren haline dönüşmüştür. Yetkililerden bu sıkıntımıza bir an evvel çare olmalarını istiyorum.. Bu ilçede dernek başkanı ve ticaretle uğraşan biri olarak bu yolun bizlere yakışmadığını düşünüyorum.. Oda üyelerimi, Ayancıklı hemşerilerimi ve tüm okuyucularımıza, sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

İLYAS ÖZDEMİR-AYANCIK ŞOFÖRLER

VE OTOMOBİLCİLER ESNAF ODASI BAŞKANI

YORUMLAR

  1. Mustafa Özdemir dedi ki:

    Ayancık – Sakız ayrımı karayolu, zaman zaman benim de kullandığım bir yol olduğu için sayın İlyas Özdemir’in çaresizliği benim de ilgimi çekti.bir ara çangal yokuşunun tünelle Sakıza bağlanacağını duymuş, çok sevinmiştim.Ayancık Siyasetçilerinin, Parti ayrımı gözetmeden, birlik olup. böyle bir projenin gerçekleşmesi için çaba sarf etmeleri en büyük isteğimizdir.Umarım ve dilerim başarılı olur ve Memlekete eşsiz, büyük bir Hizmet yapılmış olur