Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Yeşilay’dan “Bağımlı Mıyım” Testi

Sinop Üniversitesi Genç Yeşilay öğrenci kulübünden Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik olarak Su Ürünleri Fakültesi Konferans Salonunda Akran Eğitimi Projesi kapsamında Alkol Bağımlılığı semineri verildi.

Yeşilay’dan “Bağımlı Mıyım” Testi
Hayrettin Kaya
17 Ekim 2019 10:25

Sinop Üniversitesi Genç Yeşilay öğrenci kulübünden Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik olarak Su Ürünleri Fakültesi Konferans Salonunda Akran Eğitimi Projesi kapsamında Alkol Bağımlılığı semineri verildi.

Aslan Özdemir

Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Cihan CANDAR’IN verdiği seminerde Alkol bağımlılığının belirtileri, bedenimize etkileri ve zararları anlatılarak tedavi imkânları ve bağımlılıktan korunma yolları anlatıldı. Dünya’da 72 milyon Alkol Bağımlısının olduğunu  belirterek Ülkemizde ise 17 milyon alkol kullanıcısı bulunuyor. Alkol bağımlılarına Rehabilitasyon ve danışma hizmeti veren Yeşilay danışmanlık merkezleri olan YEDAM tanıtılarak Türkiye genelinde yaygınlaştırılacağı belirtildi.

Türkiye Yeşilay Cemiyetinden Alkol ve Madde Kullanımı Değerlendirme Ölçeği hazırlanarak vatandaşlarımızın kullanımına sunulduğunu belirten Genç Yeşilay Başkanı Abdullah BOZ yaptığı açıklamada “Bağımlı olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?  O zaman Yeşilay’ın ücretsiz Rehabilitasyon ve Danışmanlık hizmeti veren YEDAM merkezlerini 444 79 75 nolu hattan arayabilir veya www.yedam.org.tr web sitesini ziyaret edip sizler için hazırlanmış sorulara cevap vererek kendinizi test edebilirsiniz.” Dedi.
Seminer sonrasında bağımlılığın bir başka çeşidi olan Sigarayı uzun yıllar kullanıp akabinde kalp krizi geçirmiş ve gırtlak kanserine yakalanmış bir kişi olan Gazeteci Osman Aksu yaşadığı sıkıntılar ve tedavi süreci hakkında öğrencilerle söyleşide bulundu. Soru-cevap kısmından sonra program sona erdi.

Yeşilay’dan "Bağımlı Mıyım" Testi Yeşilay’dan "Bağımlı Mıyım" Testi Yeşilay’dan "Bağımlı Mıyım" Testi Yeşilay’dan "Bağımlı Mıyım" Testi Yeşilay’dan "Bağımlı Mıyım" Testi Yeşilay’dan "Bağımlı Mıyım" Testi Yeşilay’dan "Bağımlı Mıyım" Testi Yeşilay’dan "Bağımlı Mıyım" Testi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.