Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Yabancılar gelmek istemiyor

Adanaspor Teknik Direktörü İpekoğlu, “Bazı yabancı futbolcular başka bir takımın vermiş olduğu rakamın iki katını, hatta daha fazlasını teklif etmemize rağmen gelmek istemiyor” dedi.

Yabancılar gelmek istemiyor
2 Ağustos 2016 15:32

Adanaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, “Bazı yabancı futbolcular başka bir takımın vermiş olduğu rakamın iki katını, hatta daha fazlasını teklif etmemize rağmen gelmek istemiyor.” dedi. Yeni sezon hazırlıklarını Bolu’da sürdüren Adanaspor’da, antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan İpekoğlu, kamp döneminin istedikleri şekilde gitmediğini vurguladı. İpekoğlu, “İkinci etapta sayısal olarak daha fazla yabancı oyuncunun aramıza katılmasını bekliyorduk ama bu gerçekleşmedi. Tabii ki sahadaki taktik çalışmalarında bir hayli sıkıntı çekiyoruz. Bu zaten hazırlık maçlarına da yansıdı.” diye konuştu.

Kulüp yönetiminin transfer çalışmalarına büyük bir çaba içinde devam ettiğini belirten İpekoğlu, istedikleri yabancı oyuncuları bir an önce takım kadrosu içinde görmek istediklerini söyledi. İpekoğlu, ligin ilk haftasında Bursaspor ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, şöyle devam etti: “Açıkçası fikstür benim açımdan çok da önemli değil. Önemli olan takım olgusu. Tabii ki şu anda bunları maalese sağlayamadık. Tabii ki bu anlamda biraz  sıkıntılıyız. Fikstür gereği ilk maçımızı Bursaspor ile içeride oynayacağız. Her zaman şunu söylüyorum; hangi takım olursa olsun sahada görevini, işini yapan takımlar sahadan puan ya da puanlarla ayrılıyor. Ben fikstürün kağıt üzerinde kolay ya da zor olmasına bakmıyorum. Önemli olan bizim neler yapabileceğimiz ama bizim neler yapabileceğimiz de açıkçası sıkıntılı.”

Özellikle yabancı transferi konusunda istedikleri noktaya ulaşamadıklarına dikkati çeken İpekoğlu, şunları kaydetti: “Öyle enteresan işler oluyor ki, istemeyen oyuncular var. Geliyor inanılmaz rakamlar telaffuz ediyor. Bazı yabancı futbolcular başka bir takımın vermiş olduğu rakamın iki katını, hatta daha fazlasını teklif etmemize rağmen gelmek istemiyor. Bunun gibi sıkıntılar var. İnşallah ayın 4’ünde 2 günlük izin vereceğiz. İznin ardından umuyoruz ki diğer yabancı oyuncular da kadromuza dahil olur.”

Yabancı futbolcu transferlerini gerçekleştiremedikleri takdirde yerli futbolcuya yönelmek zorunda kalacaklarının altını çizen Engin İpekoğlu, yerli oyuncu konusunda sıkıntı yaşandığını, ihtiyaçları olan mevkilere istedikleri kalitede oyuncu bulunmadığını dile getirdi.

Açıklamasında yeni sezonun herkese hayırlı olması temennisinde bulunan İpekoğlu, “Biz henüz yeni sezona hazır değiliz. Nasıl bir Adanaspor olacağını hep beraber göreceğiz ama bizim ilk olarak oyuncu kadrosunu tamamlamamız lazım. Ondan sonra da şekillendirmemiz lazım ama bizim daha oyuncu kadromuz tamamlanmadı. Bununla ilgili şu an bir yorum yapamıyorum.” şeklinde konuştu. Öte yandan Adanaspor, yaptığı antrenmanla yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.