Dolar 32,5556
Euro 34,8951
Altın 2.430,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Unutursam Kalbim Kurusun

6 Ağustos 2013 16:44

Erdoğan Erkaymaz

5 yıldır devam eden 23 iddianameli 275 sanıklı (66’sı tutuklu) Ergenekon Davası kararı açıklandı. Mahkeme 21 kişi hakkında beraat kararı verdi. Bunun üzerine karara tepkiler yağmaya başladı. Anamuhalefet partilerinden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU “Bu kararlar gayrimeşrudur.” MHP Genel Başkanı BAHÇELİ “Adalet bugün birkez daha hançerlenmiştir” demişlerdir.

Dünya basını da davayla ilgilenmiş CNN International “Türkiye’nin en uzun kutuplaştırıcı davası” Fransız haber ajansı AFP Başbakan ERDOĞAN’ın laik ve militalist rakipleriyle hesaplaşma sürecinde önemli bir sınav” İngiliz haber kanalı BBC “Silivri mahkemesi hükümetle büyük ölçüde aynı fikirde olduğunu gösterdi.” yorumlarını yapmıştır.

Hürriyet yazarı Ahmet HAKAN “Torba Adalet” başlıklı yazısının bir bölümünde “Torba yasa gibi bir karar bu… Torbada ne istersen var. Meşrebine, micazına, partine, cemaatine, klanına, grubuna, vicdanına, ahlakına hangisi uyarsa onu alıyorsun ve bir anda haklı oluyorsun. Nasıl olsa torbaya elini adaleti aramak maksadıyla daldıran yok.” 

Orhan BURSALI da Cumhuriyet gazetesinde “İnsan Katliamı ve Yağan Lanetler” başlıklı yazısının bir bölümünde “Dün Silivri’de bir insan katliamı yaşadık. Ağırlaşmış müebbetler, müebbetler artı 10-20 yıllar… Cezalar havada uçuşuyor. Taş gibi başımıza yağıyor… Çeşitli maddelerden 35 yıl Mustafa kardeşime. Aslında bunların hepsi idama denk gelen cezalar. İdam olsaydı darağaçlarını kuracaklardı…”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut ORAN “Bugün ne yazıkki mahkemeler ile tiyatrolar arasındaki fark kalktı. Artık Türkiye’de önceden yazılmış senaryolara uygun hareket eden ve başkalarının verdiği kararları dikte eden mahkemeler var.”

Tuncay ÖZKAN’ın kızı Nazlıcan’dan duygu dolu mesajlar; “Bu zalimliği maduruz diye yapıyorlar ya, yalan. Kendi gölgelerinden, bizden, hatta babamdan bile korktular da vicdanlarından korkmadılar. Fakat herkes bilsin ki, bugüne kadar gördüğüm bütün adaletsizlikler için ölene kadar iki elim vicdanlarında olacak. Unutursam kalbim kurusun” 

Ergenokon davasının tutuklu sanıklarından CHP Zonguldak milletvekili Prof. Dr. Mehmet HABERAL’ın bir basın mensubunun tahliye sonucu sorduğu yanıtı çok manidar. Basın mensubu “Nereye gideceksiniz?” HABERAL “Özgürlüğün kıymetini çok iyi bilmek zorundayız. Tabiatı bir göreyim de, yeşili, toprağı göreyim. Sonra nereye gideceğime karar veririm. Çünkü toprağı çok özledim.”

Mahkeme günü Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin FEYZİOĞLU, İstanbul Barosu Başkanı Ümit KOCASAKAL ve birçok ilin Baro Başkanları Ergenekon davasının karar duruşmasını izlemek için Silivri’de bulunuyorlardı. Basının sorularını yanıtlayan Metin FEYZİOĞLU “Kötü manzaranın içinden geldik. Bir tarafta devletin polisi, jandarması bütün tarlalar tutulmuş, yurttaşlara yollar kapatılmış. Yurdun dört bir tarafından buraya ulaşmaya gelen yurttaşlar daha yola çıkmadan durduruluyor. Bütün bu tedbirler verilecek hükmün de müjdecisi, yapılan hukuksuzluklar yapılacakların teminatı gibi” demiştir. İstanbul Barosu Başkanı Ümit KABASAKAL’ın konuyla ilgili söylemlerinden bir parçası ile bu haftaki yazımı sonlandırmak istiyorum; “Tarihe hepimiz tanıklık ettik. Dünyanın en büyük hukuksuzlarından bu süreçten bir tanesine tanıklık ettik. İşin garibi bu kadar hukuksuzluklarla dolu bir yargılanmaya, daha doğrusu yargılamamaya ancak böyle bir hukuksuz son yakışırdı.”

Sevgi ile kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.