Dolar 32,3605
Euro 34,9891
Altın 2.324,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

STADYUM PROJESİNİ KİM ONAYLADI!!

2 Ocak 2015 11:10

Adil Yıldız

Hani bakarsın ya bazen boş boş bir yerlere kafandan bin bir türlü olaylar geçer. Aklına takılanlar vardır bazen gülümseyerek seyredersin bazense hüzünlenirsin. Yaşamda bu da var dersin kendi kendine. Sonra kendine gelirsin zaman tünelindeki yolculuğundan sonra…

Hayrettin Kaya

Yaş 27 gençliğinin en verimli zamanı.Sabah evden çıkıyorsun yeşil sahada top koşturmak için takım arkadaşlarınla sabah sohbetti yapıyorsun gülerek eğlenerek.O gün oynanacak olan Türkeli Belediye Spor maçına hazırlıyorsun kendini hem beyin olarak hemde fiziksel olarak.Takım otobüsüne biniyorsun tüm takım arkadaşların ile ,hocası ile.Sonra müsabakanın oynanacağı şirin ilçeye gidiyorsun dağların ve yeşilliklerin arasında…Sonra maç saati geliyor.Stadyumun soyunma odasına geliyorsun gülerek oynayarak.Sonra takımın hocası takımı açıklıyor.Tahta’da da Emrah KANDEMİR yazıyor.Hocası talimat veriyor sen şununla oynayacaksın şuradan adam kovalayacaksın diye ,Mavi beyaz formasını giyiyor güçlü bir o kadar hırslı kardeşim.Son hazırlıklar yapılıyor.Zaten çok hırslı olduğunu bildikleri Emrah’a sakin ol diyor takım arkadaşları.Sonra yeşil sahaya çıkıyor takım arkadaşları ile. Emrah nasıl kazanacaklarının muhasebesini yapıyor.Biran önce başlısında müsabaka ona göre topu nasıl kullanacağı nasıl pas vereceği hepsi planlanmış kafasında daki maçın o anına kadar!!!Bir pozisyon gereği takım arkadaşı ile çarpışıyor…Genç sırım gibi yağız delikanlı çimlere uzanıyor..Kalk diyor arkadaşları kalkamıyor.Pozisyon gereği dili boğazına kaçmıştı..Hadi Emrah kalk diyorlar kalkamıyor.Stadyumun içersinde bir kargaşa bağırtı ,çağırtı ambulans çağırın!!!Gelen yok.!!!. Sağlıkçı çağırılacak yine gelen yok!!!İlk müdahale yapılacak yapılmasına yapılıyor da bilinçli mi o da şüpheli…Sonra zaman duruyor ,,o da ne yaş 27 ve Ambulans stadyumun içersine iş makinesi desteği ile 27 dakika sonra  giriyor!!!

İlk müdahale yapılacak ambulansın  siren sesi ile birlikte sessizliğe dönüşüyor…4 saat sonra 19 Mayıs Üniversitesi acilin kapısında..Yapılan müdahale ancak tıp olarak beyine oksijen gitmediğinden ve acil müdahale edilmediğinden Emrah kardeşimiz yoğun bakımda ve yılın son günü son saatlerinde acı haber geliyor , kaybediyoruz yağız delikanlımızı…

Geride iki evlat.  Bıraktığı gençliği… Bıraktığı ailesi ve sevdikleri… Geride bıraktığı eşi…

Şimdi sevdiklerinden feryatlarını duyar gibiyim..Ateş yine düştüğü yeri yakacak biliyorum ancak bu sefer sadece düştüğü yeri yakmasın..Bu ateşi düşürenler de yansın ki bir dahaki olaylara ihmalkarlıklara meydan verilmesin…

Şimdi ne olacak?

Ankara’dan aldığım bilgiler doğrultusunda Gençlik Spor Genel Müdürlüğü bir müfettiş gönderecek miş.Sorumlu kim ise bu olayda rapor hazırlayacak..Sonra hep birlikte raporun takipçisi olacağız.Sorumlu kim ise ortaya çık..Yanlız bu durumdan vazife çıkarmak isteyen bir sürü kişi ve kişiler olacaktır.

Bu olay tüm amatör sporlarda böyle diye geçiştirilecek bir hadise değildir. Diz boyu ihmalkârlık vardır.

Stadyum kapısı neden kitli?

Sinop il Gençlik Spor  Müdürü Haşim Murat Öztürk’ü aradım Pazartesi akşamı yoldayım dedi.10 dakika sonra görüşelim  dedi. On dakika sonra aradığımda telefonu kapalıydı. Dün akşam saatlerinde tekrar aradım Dayısının cenazesinde olduğunu söyledi.(Dayısına Allah’tan rahmet diliyorum)

Telefon ile konuşma olanağım olsaydı şunları soracaktım. İdeaya göre selden sonra yapılan Stadyumun projesini kim imzaladı?

Hadi imzaladı İmara uygun mu? Stadyumun kapısını neden kapalı? Müsabaka oynanırken kapı neden açık değil. Kapının anahtarı kimde? Yoksa edindiğim bilgi gereği kapıya kaynak mı yaptırdın ya da talimatını verdiniz? Eğer kapı ve kaynak yapılmadıysa neden iş makinesi ile Stadyuma giriliyor!!!Ya da başka kapı vardı panikten kullanmak kimsenin aklına gelmedi mi?Bunların hiç biri değilse o zaman nerede bir yanlışlık var!!!

Birde müsabakanın orta hakemi, gözlemcisi, il temsilcisi,saha komseri siz ne iş yaparsınız? Müsabaka oynanmadan önce sağlık ve güvenlik ile ilgili ne yaptınız maçı seyredip gidecek miydiniz? Peki maç başlamadan önce sağlık ve güvenlik sağlanmadan müsabaka başlatılır mı? Birileri bir yetkili bunun cevabını kamuoyu için cevaplasın.Sinop’ta yaralı ve hastalarımız devamlı Samsun’a gitmek zorunda mı!!!!Yok mudur Sinop’ta tam teşekküllü hastane!!!

Bence sözün bittiği yer değil!!Sözün başladığı yer olmalı…olmalı ki bundan sonra olacak olayların yada bu tür hadiselere imkan sağlanmamalı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.