Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Sinop Şubesi başkanını seçti

Yeşilay Sinop Şubesi başkanını seçti

Sinop Şubesi başkanını seçti
10 Ocak 2019 09:44

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sinop şubesi ilk genel Kurulunu yaptı. Genel Kurulda, Şube Başkanlığına Erkal Boz getirildi.
Kişinin beden, ruh ve sosyal hayatını olumsuz etkileyen, toplumun tüm kesimlerinde ve her yaş gurubunda onarılması güç zararlar veren bağımlılıklarla mücadele etmeyi kendilerine hedef seçmiş Yeşilay üyeleri 7 Ocak 2019 Pazartesi günü ilk olağan genel Kurulunu yaptı. Tütün, Alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığı ile mücadelede ulusal ve uluslar arası düzeyde öncü kuruluş olan Türkiye Yeşilay Cemiyetinin 107. Şubesi Sinop Şubesi oldu. Olağan genel kurulda Bekir Gökmen başkanlığındaki divan heyeti, Şükrü Eraltan ve Abdullah Boz’dan oluştu. Genel Kurulun açılış konuşmasını Kurucu başkan Erkal Boz yaptı. Dededen toruna, zenginden fakire, eğitimlisinden cahiline ayrım yapmadan toplumun tamamının potansiyel olarak bağımlılık tehlikesi altında olduğunu belirten Erkal Boz; “Yeşilay’ın misyon ve vizyonuna hakim, zamanlarını, bilgi ve deneyimlerini sosyal sorumluluk çalışmalarına aktarabilecek bireylerle, bağımlılıkların farkında olan bir neslin yetişmesini hedefleyen siz üyelerimizle öncelikle yarınlarımız olan çocuklarımızı, gençlerimizi ve diğer insanlarımızı korumak için yola çıktık” dedi.

YEŞİLAY KÜLTÜREL İŞGALE KARŞI KURULMUŞ BİR CEMİYETTİR
Yeşilay’ın, Psikiyatrist Dr Mazhar Osman başkanlığında bir araya gelen aydınlar tarafından kurulduğunu hatırlatan Erkal Boz, Yeşilay’ın kültürel işgalle mücadele ettiğini belirtti. Boz; “Anadolu’da silâhlı işgal yapan emperyalistlere karşı vatanperverler silahlı mücadele başlattılar, İstanbul’da kültürel işgal amacıyla gençlere bedava içki dağıtılıyordu. İşte o zaman devrin aydın insanları Psikiyatrist Dr Mazhar Osman başkanlığında bir araya gelerek Hilal-i Ahdar yani Yeşilay Cemiyetini 5 Mart 1920’de kurarak kültürel işgale karşı mücadeleyi başlattılar. Kendilerini rahmet ve minnetle anıyorum. Dünyada kabul görmüş uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele yöntemlerinden en önemlisi, önleyici faaliyetlerdir.
Yapılan bir araştırmaya göre önleyici faaliyete yaptığınız 1 liralık bir harcama, daha sonraki rehabilitasyon veya narkotik faaliyetlerle ilgili yapacağınız harcamada 18 liralık bir tasarruf sağlamaktadır. Biz de bu sebeple “bir insana bağımlılıklar dokunmadan dokunmayı” amaçlıyoruz. İnsan onurunu ve saygınlığını temel alarak, toplumu ve özellikle gençliği hiçbir ayrım gözetmeden her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözetmenin yanı sıra, bilimsel metotları her daim kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar vb. bağımlılıklarla mücadele eden; önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşu olan Yeşilay Cemiyetinin Sinop’ta şubesini kurmuş olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz” diye konuştu. Konuşmasında Yeşilay Yaşam Becerileri Eğitim Programı (YYBE), Okulda Bağımlılığa Müdahale Eğitim Programı (OBM), Türkiye Bağımlılıkla Mücadale (TBM) programlarını uygulamanın yanı sıra 2019 yılında klinik psikologların görev yapacağı Yeşilay Danışmanlık Merkezinin (YEDAM) Sinop’ta kurulacağı müjdesini veren Erkal Boz, şunları söyledi; “Geleceğimiz olan çocuklarımızın akıl, ruh ve beden yönünden sağlıklı bir nesil olarak yetişmeleri için uzun vadeli bir çalışmanın bu mütevazı adımını atan siz değerli hazirun yarınlarda bugünleri anarken ne kadar gurur duysanız azdır. Yeşilay bilim kurulunun geliştirdiği toplum tabanlı evrensel bir eğitim programı modeli olan Türkiye Bağımlılıkla Mücadale programı ile tütün, alkol, madde, teknoloji gibi çeşitli bağımlılık türleri ile ilgili olarak başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun genelinde farkındalığın arttırılması ve bu hedef kitlenin sağlıklı yaşam prensiplerine yönelik bilgilendirilmesi ile bağımlılık türlerinin önüne geçilmesi için siz üyelerimiz ve gönüllülerimiz ile hep beraber çok çalışacağız.” Daha sonra seçimlere geçildi. Tek liste ile girilen seçimde Şube Başkanlığına Erkal Boz, Yönetim kurulu üyeliklerine Selma Korkmaz, Mücahit Taha Can, Ufuk Reşit Öztürk, İbrahim Demirci, Cihan Candar, Osman Toprak, Esra Pektaş ve Fatih Kara oy birliği ile getirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.