Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Şimşirgil’den Ayancık’ta önemli mesajlar

Ünlü Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil: “15 Temmuz başarılı olsaydı, bugün bizim liseli gençlerimiz şöyle okuyacaktı: Osmanlı’da veya bu Anadolu Türk’ü Rum’du”

Şimşirgil’den Ayancık’ta önemli mesajlar
Aslan Özdemir
3 Aralık 2018 13:55

Ayancık ilçemizde Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye gazetesi yazarı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil tarafından “Osmanlı Medeniyetinin İzleri” başlıklı konferans verildi.

Hayrettin Kaya

Ünlü Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “15 Temmuz başarılı olsaydı, bugün bizim liseli gençlerimiz şöyle okuyacaktı: Osmanlı’da veya bu Anadolu Türk’ü Rum’du. Bizi bizim çocuklarımız inanın bunu böyle okuyacaklardı” dedi. Ayancık ilçesinde Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye gazetesi yazarı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil tarafından “Osmanlı Medeniyetinin İzleri” başlıklı konferans verildi.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Ayancık şöyle çevreye baktığımızda bizleri saran bir Türk yurdu. Türk deyince de Çerkez’ini, Laz’ını, Kürt’ünü her birini kapsar. Biz çünkü Müslüman olarak her yerde bir arada yaşıyoruz, beraberiz. Ayırt etmeyiz. Böyle bir şeyi düşünmeyiz. Ama şu bölgelere de ilk defa Müslüman Candaroğulları da vardır. Bunların da bir tarihi var. Bunları silip atmak mümkün değil. Söğütlü’de Kayı Boyu. Orada bu yüce devletimizi oluşturdu. Osmanlı kadar iftiraya uğrayan bir devlet yoktur, bir millet yoktur” diye konuştu. 15 Temmuz öncesine değinen Şimşirgil, “8 sene önce 3 Amerikalı İstanbul’a, Bilgi Üniversitesine gelmişti. Bu adamlar şöyle yazıyorlardı: Osmanlı şüphesiz harp okuluydu. Çok eski Anadolu’ydu. Ama Osmanlı Portik’ti veya Rum’du. Bunlar 8 sene önce yazılan şeyler. 15 Temmuz başarılı olsaydı, bugün bizim liseli gençlerimiz şöyle okuyacaktı: Osmanlı’da veya bu Anadolu Türk’ü Portik veya Rum’du. Bizi bizim çocuklarımız inanın bunu böyle okuyacaklardı” şeklinde konuştu.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Ayancık Belediye Başkanı Aslan Özdemir ve vatandaşlar katıldı.

Şimşirgil'den Ayancık'ta önemli mesajlar

Şimşirgil'den Ayancık'ta önemli mesajlar Şimşirgil'den Ayancık'ta önemli mesajlar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.