Dolar 32,5564
Euro 34,8514
Altın 2.437,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Sigarayı bıraktıktan sonra ne yapılmalı?

Sigarayı bırakan kişiler sigara detoksu ile akciğerlerinin temizlenmesini sağlayarak bu süreci en iyi şekilde geçirebilmektedir.

Sigarayı bıraktıktan sonra ne yapılmalı?
19 Şubat 2019 09:32

Sigarayı bırakan kişiler sigara detoksu ile akciğerlerinin temizlenmesini sağlayarak bu süreci en iyi şekilde geçirebilmektedir.

Sigarayı bıraktıktan sonra başlamamak için ne yapılmalı?

Sigarayı bırakan kişilerin büyük bir çoğunluğu belirli bir zaman sonrasında tekrar bu zararlı maddeyi kullanmaya başlıyor. Ancak insanlar belirli adımları atarlarsa bu sorunu yaşamadan hayatlarının sonuna kadar sigarasız devam edebiliyorlar. İlk olarak onlara sigarayı hatırlatan eylemlerden kurtulmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra eğer sürekli olarak sigara tüketen arkadaşları bulunuyorsa ve bu arkadaşları tüketirken canları istiyorsa bir müddet bu arkadaşları ile görüşmemeleri de insanlara fayda sağlıyor. Nikotinden vazgeçmekte zorlanan kişiler, içerisinde düşük de olsa nikotin içeren besinleri tüketerek sigaraya tekrar başlama isteğinden tamamen uzak durabiliyor.

Sigarayı bıraktıktan sonra zararlarından kurtulmak için ne yapılmalı?

Bilindiği üzere sigaranın insan vücudu üzerinde çok sayıda farklı zararı bulunuyor. Maalesef sigarayı bırakan kişiler bu zararlardan kısa süre içerisinde kurtulamıyorlar. Uzmanlara göre sigarayı uzun yıllar boyunca tüketen kişilerin vücutlarının sağlıklı bir hale gelmesi 2 sene sürüyor. Bu süreyi kısaltmak için insanlar belirli besinleri düzenli olarak tüketebiliyorlar. Tere, keçiboynuzu ya da zencefil gibi malzemeler insanların sigaranın zararlarından daha kolay kurtulmasını sağlıyor. Böylece kişiler çok daha kısa süre içerisinde sağlıklarına kavuşarak daha mutlu bir hayata sahip oluyorlar.

Sigarayı bırakmanın bütçeye faydaları nelerdir?

Sigara tüketen kişiler her ay düzenli olarak bir harcama yapıyorlar. Bu harcama, onların ev ekonomilerini derinden sarsarken birçok keyifli aktiviteden mahrum kalmalarına sebep oluyor. Bu aşamada kişilerin sigarayı bıraktıktan sonra boşa çıkan para ile kendilerine hediye alması son derece faydalı oluyor. İnsanlar, bu şekilde sigaranın hayatlarında nasıl bir yara bıraktığını ve kendilerinin nelerden mahrum olmasına sebep olduğunu rahatlıkla görebiliyor. Fiziksel olarak yanlarında olacak olan hediyeler çok etkili olurken kendi sağlıklarını ileri seviyeye taşıyacak olan masaj gibi aktiviteler de bu dönemde parayı harcamanın en doğru yollarından birisi olarak gösteriliyor.

Sigara ne kadar sürede bırakılır?

Sigarayı bırakan kişiler, kendilerini sigaradan uzak tutacak olan aktiviteleri sürekli olarak yapmaya başlıyor. Kendilerine sigarayı hatırlatan gıdalardan ya da insanlardan uzak duran kişiler sağlıklarının biran önce yerine gelmesi için de çalışmalarını sürdürüyorlar. Bunun yanı sıra ellerinde kalan para ile de sürekli olarak kendilerine ve etrafındaki kişiler hediyeler alarak çok daha mutlu bir hayat sürmeye başlıyor. Bu sürecin genelde en az 2 sene devam etmesi öneriliyor. 2 senenin sonunda dönüp arkasına bakan kişiler, muhteşem bir 2 sene geçirdiğini gördükten sonra sigarayı tamamen kafalarından atabiliyorlar. Sigarayı bıraktıktan sonra insanların tüm hayatlarını düzenlemeleri ve bu şekilde sigaranın tüm zararlarından olabilecek en kısa süre içerisinde kurtulmaları gerekiyor. Bunun için sigara detoksu kullanılması tavsiye edilmektedir. Sigarayı bırakan kişilerin akciğer şurubu yorum sayfasında yazdıkları değerlendirildiğinde, bu doğal karışımın ne kadar etkili olduğu gözlemlenmektedir.

*advertising
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.