Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN İRADEYİ KULLANMANIN ÖNEMİ

Sinop Kapalı Cezaevi Müdürlüğü ve Yeşilay işbirliği ile sağlıklı bir yaşam için iradeyi kullanmanın önemi konulu seminer gerçekleştirildi.  

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN İRADEYİ KULLANMANIN ÖNEMİ
Aslan Özdemir
14 Mart 2020 12:59

Sinop Kapalı Cezaevi Müdürlüğü ve Yeşilay işbirliği ile sağlıklı bir yaşam için iradeyi kullanmanın önemi konulu seminer gerçekleştirildi.
Bağımlılıklardan korunma yolları, riskli guruplar, bağımlılığın belirtileri, nedenleri ve sonuçları, bağımlılığın her türünden kurtulmanın mümkün olduğu ve Sağlıklı bir yaşam için yapılması gerekenlerin anlatıldığı seminerde Yeşilay Sinop Şubesi Başkanı Erkal BOZ  “insanların psikolojik eşiklerinin düştüğü zamanlarda en yakınlarında bulunan dost görünümlü kişilerin bağımlılık yapıcı nesneleri teklif ettiğini ve kişinin iradesini kullanamadığı zaman artık bağımlı hale geldiğini” belirtti. Bağımlılıklardan kurtulmak için insanın hedefini belirlemesi, yol arkadaşını seçmesi ve mutlaka işin uzmanlarından yardım alması gerektiği üzerinde duran Başak BOZ “sağlıklı bir yaşam için yeterli ve dengeli beslenmenin yanında kişisel hijyen de çok önemlidir. Şıklığımıza özen gösterdiğimiz kadar sağlığımıza da özenmeliyiz.” dedi. Cezaevi müdürü Abdülhamit Denizci ise “sigara içenlerle içmeyenlerin koğuşlarını ayırdık, sigara bırakmak isteyenlere kolaylık sağlıyoruz.” dedi. Programın ikinci kısmında Osman Aksu eski bir sigara tiryakisi olarak yaşadıklarını sigaradan gördüğü zararları anlattı. AKSU “Benim gibi olmak istemiyorsanız sigarayı bırakın” dedi.
Program sonunda katılımcılara broşür dağıtıldı.

Hayrettin Kaya

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN İRADEYİ KULLANMANIN ÖNEMİ SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN İRADEYİ KULLANMANIN ÖNEMİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.