Dolar 32,3645
Euro 34,9526
Altın 2.325,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

Müşteri Memnuniyeti 10 üzerinden Sıfır

30 Eylül 2017 19:36

Dünyaya gözlerimizi ağlayarak açarız.

Dünyaya gözlerimizi ağlayarak açarız. Bir bebek dünyaya gelir. Herkes sevinir sevinç gözyaşları döker. Doğan bebek bilinçsiz bir şekilde ağlar. Anne, Baba, Dede, Anneanne, babaanne ve tüm yakınları sevinçten ağlar. Hoş geldin Dünyamıza minik bebek deriz.

Hayrettin Kaya

Günler geçer aylar geçer yıllar geçer.. Ve her yıl doğduğu gün bir yaş daha büyüdüğü için yaş günü düzenleriz.

Sevdiklerimizi mutlu etmek onların yüzlerini güldürebilmek için herkes toplanır hediyeler alınır ve İYİKİ DOĞDUN denir.

Küçükten, büyüğe, gençten, Yaşlıya hepimiz mutlu oluruz.

 

Küçük bir çocuğu mutlu etmek kadar güzel bir şey yoktur.

Şimdi gelelim asıl konuya!..

Geçtiğimiz hafta yeğenimin yaş günü kutlaması var dediler. Hediyemi aldım koştum doğum gününe. Minik bir yaş pasta alınmış hazırlıklar yapılmış süslemeler olmuş herkes toplanmış güzel bir organizeydi. 6 Yaşındaki yeğenim sürprizi görünce çok mutlu oldu. Yaş Pastanın üzerinde yanan mumları İyiki doğdun söylemleri eşliğinde büyük bir mutlulukla üfledi.

Pastalar kesildi. Semaver çay ile birlikte tabaklara paylaştırılarak misafirlerimize dağıtıldı. Çoluklu çocuklu Rahat 15 kişi fazlaydık. Pastadan bir çatal alan misirlerimizden birisi ıyy dercesine “Bu pasta ekşimiş” dedi. Herkes birbirine bakıp “Durun bizde bakalım” diyerek herkes bir çatal aldı. Onlarda aynı fikirdeydi. Sonrasında çayımı yudumlamadan “ Bende bakayım” diyerek bir parça da ben aldım. Ve pastayı yutmadan bir peçete yardımıyla çıkardım. “Evet  bu pasta ekşimiş”

Yengeme Pastayı Ayancık’ta hangi pastaneden aldığını sorarak hemen kimse yemesin ben geri götüreceğim diyerek masadan ayrıldım. Pastanın değeri 35TL çikolata karamelli bir pasta…

Benim amacım pastaneyi rencide etmek değildi.  Sonuçta pastanın içine girecek halleri yoktu.. Amacım sadece bilgilerinin olmasıydı. Geride kalan dilimlerle birlikte pastanenin kapısından içeriye girerken  içeride müşteri varmı diye şöyle bir baktım.  Eğer müşteri olsaydı hiç sesimi çıkarmadan oradan ayrılacaktım. Benim kapıdan elimde pastayla girdiğimi gören pastane sahibi direk “hemen kameramı açabilirim. Pastalar dün daha yeni geldi”  diyerek konuşmama izin vermedi.

Bende “Bi tadına bakarmısınız bize biraz ekşimiş gibi geldi” dedim. Kendinden emin bir şekilde “mümkün değil daha pasta yeni geldi. Ben pastamın arkasındayım” diyerek bir parça aldı ve “hayır ekşimemiş” dedi. “Allah allah” dedim bende bir parça aldım ve bana ekşimiş gelen pasta pastane sahibi ve  iki arkadaşına çok güzel geldi. (Sanırım bizde vardı bi tuhaflık)  Pastanenin sahibi “bu pasta franbuazlı” o yüzden bu şekilde demesin mi.. Beni aldı gülme… hayatım boyunca ilk defa franbuazlı pasta yiyordum sanırım.

“Saçmalamayın bu pasta ekşimiş. Biz orada 15 kişinin ağız tadı bozuk demek ki… Sizin ağzınızın tadı mükemmel vallahi tebrik ederim. Bizde ağzımıza tükürelim” diyerek oradan ayrıldım..

Benimle iddialaşması beni dahada çileden çıkarmıştı.

Müşteri memnuniyeti diye bir tabir vardır. Ben 35 TL için arabama binip pastaneye gelmem. Benim amacım sadece bilsinler ona göre dikkat ederler ve başkasının başınada gelmesin diye uyarmak istedim.

Oysaki pastaneci inat çıktı..

Mümkün olmadığını söyleyerek beni ordan gönderdi. Orda 1 yaşındaki çocuklarımızdan tut ta genci yaşlısı o pastayı yiyebilirdik. Sonrada alın sizlere gıda zehirlenmesi…  (Bu arada pastaların 4/3 ü çöpe gitti. Geri kalan bir bölümünü zaten minikler yedi.)

Misafirlerimizin içinde hamile bir bayan vardı. O ağzına alır almaz. Bu pasta ekşi en az 3 günlük dedi. Ve bayan arkadaş daha öncesinde pastanede çalışmış bu işleri iyi bilen bir arkadaş.

Yaşamım boyunca müşteriye karşı böyle davranış biçimi görmedim. En azından Birbirimizi tanıdığımız Güzel memleketim AyancıK’ta.  Hepimiz birbirimizi tanıyoruz sonuçta.  “Pastamız taze ama ekşimiş olabilir kusura bakmayın”  denilebilirdi. 15 kişi yalan konuşuyor pastanenin sahibi ve iki arkadaşı doğruyu söylüyor. Bozacının şahidi Şıracı misali..

Şimdi soracaksınız bu Ayancık’ta hangi pastane!!!

İşte onun yaptığı terbiyesizliği ben yapmıyayım… İsmi lazım değil bende kalsın…  Sadece pasta alacaksanız çok dikkat edin. Sağlık söz konusu burada çocuklarımızın evlatlarımızın sağlığı. Ve dikkat edeceğiniz bir husus daha karamelli EKŞİMİŞ  pastayı franbuanlı diye yutturmaya kalkanlara sakın ama sakın İnanmayın…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.