Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Komşusu Aç İken Tok Yatan Bizden Değildir

13 Kasım 2019 11:20

İstanbul Fatih’te bir evde 2 si kadın 4 kardeşin ölü bulunması

İstanbul Fatih’te bir evde 2 si kadın 4 kardeşin ölü bulunması; İnsanlığımızı yeniden sorgular hale getirdi… Fatih Malla Gürani Mahallesi, Oğuzhan Caddesindeki bir evde yaşayanlara ulaşılmadığı ihbarı üzerine ortaya çıkan trajedide; Evin kapısının üstünde “Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin” notuyla karşılaşan polis ekipleri içeri girdiklerinde evde hareketsiz yatan 4 kardeşin hayatını kaybettiğini belirledi.  Alış veriş yaptıkları bakkalın söylemiyle; “Dört kardeş aynı evde yaşıyorlar 4 düde bekardı. Başka kimdeleri yoktu. Maddi sıkıntıları vardı. Kardeşlerden biri müzik öğretmeni, diyeri kuryelik yapıyordu. Diğerleri de evde oturuyorlardı. En son alışverişe geldiğinde “Maaşıma haciz kondu” dedi.”

Aslan Özdemir

Bu açıklama “Yoksulluk İntiharı mı?” sorusunu akıllara getirdi. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel konuyla ilgili meclis konuşmasında; “ İstanbul Fatih’te dört kişi toplu intihar etti. Sırf bu kadarı tüm dünyada hayatı durdurur. İki aydır, birlikte yaşadıkları evin elektriğini ödeyemiyorlar. Ölümlerinden iki saat sonra BEDAŞ denen kurum cenaze evinin elektiriğini kesiyor. O kadar garibanlar ki, ölümleri dünyanın her hangi bir yerinde ülkeyi sarsacakken, bizi kedi yavrusu gibi gidip gömerler diye, kimsenin haberi olmaz diye, kapıya içerde siyanür var, polise haber verin” yazmışlar ki, hiç olmazsa ölümlerinden birileri haberdar olsun. 2019 Türkiye’si, Ey AKP ey TBMM dört kardeş toplu intihar ediyor. Gerekçeleri; yoksulluk, geçinememek, açlık, işsizlik… Üzerine yemin ettiğimiz Anayasa, bu devletin sosyal hukuk devleti olduğu yazıyor. Zenginler daha zengin oluyor. Ama dört kardeş, açlıktan, yoksulluktan intihar ediyor. Bu intihar ülke gündemini sarsmıyor. Bakanın, Cumhurbaşkanının iktidar  partisinin gündeminde yok” diyor.

Oysa ülkemizi yönetenler ne diyorlardı “Ülkede yaşayanların “kriz” var söylemlerini hep inkar edip, Türkiye’nin üst gelir düzeyine sahip bir ülke olduğunu iddia ediyorlardı. İntihar eden 4 kardeşden Oya 2 Ekim Cumartesi günü alış-veriş yapmak için gittiği bakkala “maaşımıza haciz koydular” dememişmiydi. Bu kardeşleri tanıyanlar, geçim sıkıntısı ve yoksulluklarına işaret etmemişlermiydi. Belli ki, faturaları ödenemez, bakkaldan alış-veriş yapamaz hale gelmişler. Belliki çaresizlik gırdabıyla onur baskısı arasındaydılar… Yoksulluk ve çaresizliğin sebep olduğu hiçbir intihar değildir. Bunun adı KATLİAMdır. Cinayettir.

Ülkemiz ne halde; Hamaset tellallarının dilinden düşmeyen “Komşusu Aç iken Tok Yatan Bizden Değildir” Açlığın travması intiharlarıyla seslendi dört kardeşin bedeninde! Ne devlet ne de toplum gördü sahipsizliklerini, çaresizliklerini, ödenmemiş faturalarını, haciz konulmuş maaşlarını….

Başka ülkede olsa yer yerinden oynar hesap sorulurdu. Bizdekilerin cevabı hazırdır; “Allah’ın taktiri” yada “Bu işin fıtratında ölüm var” tam bir çürümüşlük.

Victor Hugo’nun “Siz, yardım edilmiş yhoksullar istiyorsunuz… Biz ise, ortadan kaldırılmış yoksulluk…. O yüzden anlaşamıyoruz.” Ülkemde; bir yanda kin kibir, nefret, çatışma, toplumsal kutuplaşma, işsizlik, yasaklar, yoksulluk, intiharlar… Diyer yanda; şatafat, gösteriş, itibar güç gösterisi…. Sosyal devlet, dayanışma, paylaşma ve yardımlaşma yok. Emeği sömüren sermaya, yarattıkları modern köleler… Sonuç= Yoksulluktan, açlıktan canına kıyan ülke oluyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.