Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Kentimizin güzelliğine güzellik katıyoruz

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan; “İlimizde düzenlenen Mural Fest ile Sinop’un muhtelif yerlerindeki sevimsiz büyük gri duvarları kentin dokusuna uygun, daha güzel daha sevimli bir hale getirmeye çalıştık. Amacımız, bu tür organizasyonlarla kentimizin güzelliğine güzellik katmak” dedi. 

Kentimizin güzelliğine güzellik katıyoruz
29 Ağustos 2019 08:49

Sinop Belediyesinin katkılarıyla ve Lizart Ajans organizasyonunda Sinop’ta düzenlenen “Mural Fest” etkinliği sona erdi. 23 Ağustos tarihinde başlayan ve 5 gün boyunca devam eden etkinlikte Sinop’un 3 ayrı noktasında çizimler gerçekleştirildi.

İlk olarak 1986 yılında Avustralya’nın Tazmanya Adası’ndaki Mural kasabasında gerçekleştirilen festivalin amacı duvar resmi sanatını tanıtmak ve sanatçılara destek sağlamak.

İstanbul’da uzun zamandır gerçekleştirilen Muralist’in mimarlarından olan Esk Reyn; portre çalışmaları ile nam salan Reach ve enerjik çizimleri ile özellikle İstanbul’da dikkat çeken Max’in, 5 gün boyunca Sinop’ta Tersane, Karakum yolu ve Hal binasında yaptığı çalışmalar büyük beğeni topladı.

Kentimizin güzelliğine güzellik katıyoruz

23-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte, şehrin çarpık yapılaşmasında oluşan görüntü kirliliğini, sanatın renkleriyle aydınlatmak için yapılan resimler, Sinop’un cansız ve gri duvarlarını renklendirdi.

Anadolu’da ilk kez gerçekleştirilen etkinliğin koordinatörü Hakan Yüksek, bu projenin yaklaşık iki üç yıldır takip edildiğini söyleyerek, yapılan planlamaların ardından gerekli şart ve sponsorların bulunmasıyla etkinliğin Sinop’ta yapıldığını belirtti.  Yüksek, “Bu yıl ilk festival olduğu için üç sanatçımız var. Sanatçılarımız dünya çapında bilinen oldukça başarılı kişiler. Önümüzdeki yıl beş altı sanatçıyla birlikte yapmayı planlıyoruz” dedi.

Kentimizin güzelliğine güzellik katıyoruz

İLİMİZDEKİ ÇARPIK KENTLEŞMENİN ÇİRKİN GÖRÜNTÜSÜNÜ KAPATMAYA ÇALIŞTIK

Sinop’ta 5 gün boyunca devam eden etkinlikle Sinop’ta var olan çarpık kentleşme nedeniyle oluşan görüntü kirliliğinin giderilmeye çalışıldığını belirten Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, benzer çalışmaların belediyece destekleneceğini belirtti. Ayhan; “Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ise yaptığı açıklamada, “Avrupa’da çok yaygın, Türkiye’de henüz yeni yeni gelişmeye başlayan bir sanat. Biz seçim öncesinde de bununla ilgili bir çalışma yapmıştık.

Sinop’un çarpık bir kentleşmesi olduğu için sponsorlarımız ve sanatçılarımızla birlikte çirkin görüntüleri kapatmaya çalışarak, muhtelif yerlerdeki sevimsiz büyük gri duvarları kentin dokusuna uygun, daha güzel daha sevimli bir hale getirmek için böyle güzel bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.