Dolar 32,3355
Euro 35,2046
Altın 2.246,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Helaldı çöplüğü korkutuyor

Türkeli ilçesine bağlı Helaldı köyünde vatandaşlar çöp sorununa dikkat çekmek amacıyla eylem yaparak pankart açtı. Köylüler çöplüğün bir faciaya neden olmasından endişe ediyor.

Helaldı çöplüğü korkutuyor
Hayrettin Kaya
31 Ağustos 2019 08:50

Türkeli ilçesine bağlı Helaldı köyünün çöp problemi çevrede yaşayan vatandaşları adeta ‘illallah’ dedirtti.  Çöpün döküldüğü alan yola 10 metre, denize ise 30 metre uzaklıkta yer alıyor.  İlaçlardan kimyasala, yiyecek artığına ve kesilen hayvan birikintilerine kadar her türlü atığın biriktiği alandaki çöplerin zaman zaman karışık şekilde yakılarak yok edilmeye çalışıldığını anlatan köy sakinleri, yapılan bu işlemin çevreye ve doğaya verdiği zararın büyük olduğunu belirttiler. Köy sakinleri, çöp sorununa karşı ellerinde pankartlarla sokaklara çıktı.

Aslan Özdemir

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere konunun muhatabı tüm yetkililere seslenen ve konuya acilen çözüm bilinmesini  isteyen köy sakinlerinden Şirvan Ünal, çöplüğü gaz sıkışması nedeniyle olası bir faciaya da davetiye çıkarttığını söyledi.

Helaldı çöplüğü korkutuyor

HER AN BİR FACİA YAŞANABİLİR

1993 yılında İstanbul Ümraniye’de yaşanan çöp faciasını hatırlatan Şirvan Ünal, bu facianın bir benzerinin her an Helaldı’da yaşanabileceği uyarısında bulundu. Şirvan Ünal: “Defalarca uyarılar yaptık, bu çöplüğe bir düzen verilmesini, burasının uygun olmadığını söyledik. Ama değişen bir şey olmadı. Yaşam alanımızla dip dibe bir yerde toplanan çöplerin yaydığı koku, oluşturduğu pislik bizi hasta edecek. Çocuklarımızı her dışarı çıktığında uyarıyoruz ‘oraya gitmeyin’ diye.

Kimyasal atık da var, hayvan kellesi de. Bir de yakılarak yok edilmeye çalışılıyor. Köyün, belediyenin yetkilisini geçti bu olay, artık Sinop’un yöneticilerine taşımaktan başka çaremiz kalmadı. Dünyanın en güzel yerindeyiz, ama çok berbat bir durumdayız. Bu gün bu protestomuzu yapıyoruz. Umarım yetkililer sesimizi birileri duyar” dedi.

Helaldı çöplüğü korkutuyor

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.