Dolar 32,5905
Euro 34,8185
Altın 2.497,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Günaydın Kürdistan Geldi!

24 Temmuz 2013 16:50

Adem Yalçınkaya

Vatana millete hayırlı uğurlu olsun diyerek kurdela kesilmedi ama istenildiği üzere bu açılışa fazla misafir de çağırılmadı zaten. Ufukta kürdistan göründü hayırlı uğurlu olsun… Gezilerde gezilirken, tomalarla ezilirken, üç beş çapulcu ve ayyaş yaygaraları ayyuka çıkmışken ( ki öyle olması istendi ) aa bak kuş geçiyor derken sünnetçi işi bitirdi. Acısı gün ağarınca çıkar merak etmeyin.

 

Bu süre zarfında neler olmuştur neler. Hani bir şey bildiğimden değil, benimki sadece tahmin ya da bu filmde izleyeceğiniz olayların gerçek kişi ve kurumlarla ilgisi ve ilişkisi yoktur tarzında bir atmasyonlar zinciri.

 

Efendim öncelikle ana muhalefet partisinin İstanbul Büyükşehir başkanlığı adayları konuşulmaya başlar. Bir ara hareket kuran ama tam partileşeceği zaman zırt diye yolundan dönen bir ilçe belediye başkanının ismi zikredilmeye başlar. Tüm oklar da o kişinin seçimin galibi olabileceğini gösterir. Bu aşamada iktidar İstanbul’u benden iyi kimse kollayamaz, düzenleyemez savını kuvvetlendirmek için Taksim’de birtakım projelerden bahseder. Tabi bu projelerde bir takım mesnetsiz çalışmalar olacağı görüşü bir anda ortaya çıkar ve karşı olan genler bir şekilde meydana iner.

 

Bu aşamanın başlangıç kısmını öngören iktidar sonunu kestiremez ancak ortaya çıkan tablo tam da ekmeğine yağ sürecek cinstendir. Nasıl mı? Yavaş yavaş ona da geleceğim; Eli kulağında olan bir takım olayların kansız bir darbe gibi yavaş yavaş işlenmesi gerekiyordu. Kurbağayı soğuk suya koyup altını yakarak, haşlandığını anlamayacak dereceye gelene kadar ateşi harlamak gerekiyordu. İşte bu anda gezi parkı eylemleri sayın başbakanın işine yaradı. Çünkü saman altından yürütülen suların bilinmemesi gerekiyordu ki hatırlayın olaylar durdu duracak dediğimizde başbakan çıkıp ortalığı alevlendirdi.

 

İyi tamam da ne oldu yani diyenlere cevabımdır; Bu süre zarfında, Türkiyeyi terk eden pkklılar ve kuzey Irak’tan kürt milis gruplar Suriyenin kuzeyine geçtiler. İran, Suriye ordusuna destek mesajı vererek asker taahhüdünde bulundu. İsrail, golan tepelerini Ürdün’en gelecek saldırılara karşı koruma (!) sözü verdi. Ve son olarak Suriye’nin kuzeyinde bölgesel bir özerk kürt yönetimi kurulma kararı alındı ve hatta uygulama oldukça ilerledi. Şimdi sanır mısınız ki; mit müsteşarı adını maalesef ezberlediğimiz Hakan Fidan gezi parkı direnişçileri için ikide bir toplantılar yaptı, brifing verdi. Ve yine sanır mısınız ki bu olaylar sonucunda ister yandaş olsun ister karşıt herkes bu sürece bir ekilde destek olmadı. Sanırmısınız ki anasıyla yavrusuyla muhalefet partileri bu olayların farkındadır.

 

Sonuç olarak diyeceğimi başta da söylemiştim;

 

Vatana millete hayırlı uğurlu olsun diyerek kurdela kesilmedi ama istenildiği üzere bu açılışa fazla misafir de çağırılmadı zaten. Ufukta kürdistan göründü hayırlı uğurlu olsun… Haydi hep birlikte sevinelim. Çünkü hep beraber yaptık biz bu ÇOCUĞU, reddetmek olmaz şimdi değil mi!.. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.