Dolar 32,3427
Euro 35,0956
Altın 2.307,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Genel Sağlık Ve Çekap Hizmetleri’y miş!

9 Nisan 2015 11:52

Türkan KARABAŞ

Dün bir telefon geldi…

Hayrettin Kaya

İyi Günler Genel Sağlık ve Çekap Hizmetleri’nden arıyorum ismim Mustafa 01.04.2014 Tarihinde Genel Sağlık ve Çekap Hizmetleri tarafından aranıp işlemler için onay vermişsiniz. İlk 1 yıl ücretsiz 2.’ci yıl ise ücretli. 350TL ödemeniz gerekiyor…. İki taksitte mi ödersiniz yoksa peşin mi?

‘Beğefendi ben böyle bir onay vermedim’ dediğim halde adımı soyadımı oturduğum adresime kadar hepsini sıraladı..

Şaka Gibi!!

‘Hanımefendi sizi anlıyorum ama şuan dosyanız önümde ve ödeme yapmanız gerekmekte’ demesin mi…

Resmen Soygunculuk..

Beyefendi ben böyle bir onay ne verdim nede Çekap yaptırdım.. Peki sizce Çekap yaptırmış mıyım diye sorduğumda… ‘Son 1 yıl içerisinde Sinop’ta herhangi bir Özel Hastaneye gidip muayene olmamışsınız’ dedi. Beni aldı gülme.. Sinop’ta özel hastane yokki nasıl gideyim. Ben bu parayı ödemem.. Ödeyecekte 5 kuruşum yok’ dedim..

‘Hanım efendi acaba bankalardan kredi çektiniz de bankadan arıyorlar sanıpta onay mı verdiniz’ diye sordu..

Hala bir şeyler koparma çabasında!

‘Mümkün değil’ dedim. Ben kredi çekmiş olsam bile telefon ile değil bire bir görüşürüm dedim.

Artık Pes edecek gibi geliyordu ses tonu…

Bundan birkaç ay öncesi tekrar aranmıştım. Bir bayan arkadaş borcum olduğunu ve ödeme yapmazsam icra geleceğini söylemişti. Bende ne gerekiyorsa yapın ben böyle bir şeye onay vermediğimi adım gibi biliyorum demiştim. Ve dosyayı inceleyip tekrar dönüş yapacaklarını söylemişlerdi.. (Birde dosyam varmış) Bu gelen telefonda aynı yerden. Şuan dosya toparlanmış ve başka birinin önüne konmuş…

Biz para koparamadık birde sen dene der gibi…

‘Arkadaşım ben birkaç ay önce yine aranmıştım. Ve üstelik ne kadar tanıdığım varsa kimi arandım’ desem, ‘aaa bende arandım hatta bana borç kağıdı bile geldi’ diyenlere şahidim. Bu saçmalık böyle bir şey yok’ dedim.

Arayan şahış Türkan hanım… sizi çok iyi anlıyorum. Ben yetkililer ile görüşüp size dönüş yapmalarını sağlayacağım. Dosyanıza dilekçe yazıp kapatılmasını isteyeceğim.

Peki para ödeyecek miyim!

‘Hayır!..

Ben yetkililer ile görüşüp sizi arayacaklar ve kapanmış şekilde dosyanızı size göndereceğiz’.. dedi. Tabi gönderirlerse….

Gelsin bakalım birde ben göreyim şu dosyayı neyin nesiymiş… 

Bu şekilde arayanlara kanmayın diye yazıyorum. Eğer kendinizden emin iseniz hiç muhatabınıza almayın bile. Bırakın ses kayıdınız var desinler, Bırakın onay vermişsiniz desinler, Bırakın İcraya vericez desinler…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.