Dolar 32,3411
Euro 35,0201
Altın 2.321,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Evden Çalışırken İşi ve Evi Birbirine Karıştırmamak İçin Öneriler

Çocuklarınızı ve neler yaptıklarını takip etmek, evden yönettiğiniz işinizle boğuşurken bu karmaşada ucunu kaçırabileceğiniz şeylerden biri. İşte bu yüzden aile koruma programı çocuklarınızın çevrimiçi aktivitelerini minimum eforla izlemenize yardım eden çok önemli bir araç haline geliyor.

Evden Çalışırken İşi ve Evi Birbirine Karıştırmamak İçin Öneriler
Aslan Özdemir
30 Mart 2018 09:09

Birçok insan kendi işini kendi evinin rahatlığında yönetme fikrini çok seviyor. Bir çırpıda sayabileceğimiz birçok avantajı var: işe gidip gelmek yok, patron yok, sorunlar yok. Ya da en azından sorunlar yokmuş gibi görünüyor. Yaşadıkları yerden yönetecekleri bir iş kuran çoğu insan, beraber yaşadıkları aileleri ya da sevdiği birileri varsa işlerinin onların da hayatına doğrudan etki edeceği gerçeğini unutuyorlar. Üstelik bu etki sadece işin getirebileceği parayla sınırlı değil. Bunun yanı sıra işi ev hayatının içine dahil etmenin getireceği etkiler de var.

Hayrettin Kaya

Bu yüzden evden yönettiği işletmesi, işi bulunan kişiler bir şekilde iş ve kişisel hayatı birbirinden ayırmanın, dengelemenin ne kadar önemli olduğunu akıllarından çıkarmamalı. Başta bu küçük bir şey gibi görünebilir, ama evdeki diğer kişilerin önemini ve nasıl hissettiklerini görmezden gelmek onları incitme konusunda başarılı olmanızı sağlayacak, ayrıca büyük ihtimalle karşılıklı ilişkilerinize zarar verecektir. İşletme sahibi olarak, işinize ve işinizin potansiyel başarısına aşırı derecede öncelik vermek istediğinizi anlıyorum. Yine de evden yönettiğiniz işiniz söz konusu olduğunda iş ve ev arasındaki sınır bulanıklaştığı için diğer önceliklerinizi aklınızda tutmanız başarmanız gereken önemli bir görev.

Çocuklarınızı ve neler yaptıklarını takip etmek, evden yönettiğiniz işinizle boğuşurken bu karmaşada ucunu kaçırabileceğiniz şeylerden biri. İşte bu yüzden aile koruma programı çocuklarınızın çevrimiçi aktivitelerini minimum eforla izlemenize yardım eden çok önemli bir araç haline geliyor. Evden çalışmayla ev hayatınız arasına sınır koymanızı sağlayacak bazı fikirler şöyle.

Özel Alan

Eğer bir laptopu öylece kapar, oturma odasına getirir ve sürekli orada çalışırsanız belaya davetiye çıkarıyorsunuz demektir. Aileniz dikkatinizi dağıtacağı için yeterince çalışamayacaksınız ve aynı zamanda ailenizin sizin karşılamanız gereken ihtiyaçlarını gördükçe dikkatiniz dağılacak. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için evinizdeki odalardan birini özel ofisiniz haline getirebilirsiniz.

Saat Belirleyin

Çoğu kişi mesai saatleri ve bir yere yetişmeye çalışmak için endişelenmenin evden çalışmanın en büyük avantajları olduğunu düşünüyor. Ama ne zaman isterseniz o zaman çalışıyorsanız diğer ev sakinlerinin sizin yanınıza ne zaman geleceklerini bilmesini zorlaştırabilir. Çalışma saatleri belirleyin ve bunu evin görünen bir yerine koyun. Böylece herhangi bir karışıklık yaşanmaz.

İletişim

Aileyle ilgili her sorunda olduğu gibi, konunun ilgilendirdiği herkesle bunu konuşmak sorunun üstesinden gelmek için en iyi yöntem. Eşinizi, çocuklarınızı ve evde yaşayan diğer kişileri karşınıza alarak iş planınız hakkında ne düşündüklerini ve herhangi bir şekilde onların hayatını olumsuz etkileyip etkilemediğini sorun.

Evden yönetilen iş harika, karlı bir girişim olabilir. Ev hayatınızın diğer bölümleriyle öncelikli olarak ilgilenmeyi ve bu konu hakkında her şeyden önce herkesin mutlu olmasını sağlamayı unutmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.