Dolar 32,3373
Euro 34,9659
Altın 2.325,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Dağdeviren’e 36 yıllık sürpriz

Emniyet Müdürü Dağdeviren’e 36 yıllık sürpriz

Dağdeviren’e 36 yıllık sürpriz
Aslan Özdemir
12 Nisan 2019 13:08

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü personelleri, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’e 36 yıl önce polis kolejine ilk girdiği yıla ait fotoğrafı hediye ettiler.

Hayrettin Kaya

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü personelleri, 10 Nisan polis günü dolayısıyla İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’e unutamayacağı bir hediye verdi. Dağdeviren’in 36 yıl önce polis kolejine ilk girdiği yıla ait fotoğrafı bulan mesai arkadaşları, çerçevelettikleri fotoğrafı Ercan Dağdeviren’e armağan etti. Kendisine verilen bu anlamlı hediye karşısında oldukça duygulanan Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, henüz 14 yaşında iken girdiği polis kolejine başvuru öyküsünü kendisini ziyarete giden Sinoplu basın mensupları ile paylaştı. Kendisine armağan edilen fotoğrafın 1983 yılına ait olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, koleje giriş hikayesinin oldukça zor olduğunu söyledi.

Dağdeviren; “Bu benim polis kolejine ilk girdiğim yıl yani daha 14 yaşında iken çekilen bir fotoğraf. Arkadaşlarım bunu nereden buldular bilmiyorum ama bana güzel bir sürpriz yapmışlar, çerçeveletip bana getirdiler. Sağ olsun arkadaşlarım beni de bu vesile ile 36 yıl önceye götürdüler. Ortaokuldan sonra okulun duvarında bir afiş gördüm. Polis okullarına başvuru ile ilgili bilgiler vardı. Başvuru evraklarını karakollardan alabileceğimiz yazıyordu. İlçedeki karakola gittim gerekli formları doldurdum. Daha sonra bu belgeleri il merkezindeki emniyet müdürlüğüne götürüp orada mülakata katılmamız gerekiyormuş. Oraya gittiğimde kapıda duran polis memuru beni bir türlü içeri almadı. Senin boyun kısa senden polis olmaz diyerek beni sürekli geri çevirdi. Artık son gidişimde de alınmayınca çekildim duvar dibinde üzgün bir şekilde duruyordum. Sonrasında yanıma bir amca geldi, bana neden üzgün olduğumu sordu. Ben durumu anlattıktan sonra beni aldı içeriye götürdü, oradaki görevlilere benim işlemlerimle ilgilenmelerini istedi. Öğrendim ki o kişi valiymiş. Daha sonra orada çeşitli imtihanlara girdim. Burada başarılı olduktan sonra Ankara’daki sınavlara gittik. Orada da kazandık ve 8 sene boyunca okuduk polis olduk.

Bu fotoğraf okula girdikten sonra çekilmiş bir fotoğraf. 1983 yılı Ankara Polis Koleji Hiç unutmuyorum; bu kıyafetleri giydik 15 günlük bir eğitimimiz vardı. Hemen akabinde de ramazan bayramı geliyordu. Bu elbiseleri de giydim. Bize bayram süresince memlekete gitmemiz için izin verildi. Ama sıkı sıkı da tembihlediler, memleketlerinizde gördüğünüz resmi kıyafetli görevlilere selam verin diye. Ayrıca bize verilen izin kağıtlarını da gittiğimiz yerlerde karakola imzalatmamız istendi. Memlekete gittiğimde karakola gittim baktım resmi kıyafetli birisi var kapının orada hemen selamımı verdim. O da bekçiymiş. İlk selamımızı da bu şekilde verdik yani. Dediğim gibi, bu fotoğraf beni yıllar öncesine götürdü. Gerçekten çok anlamlı bir hediye. İçinde yer almaktan onur ve gurur duyduğum bu şanlı mesleğimizin mensubu çalışma arkadaşlarıma bu anlamlı hediyeleri içi bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. Vitrin Haber

Dağdeviren’e 36 yıllık sürpriz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.