Dolar 32,3398
Euro 35,1213
Altın 2.234,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

Belediye Başkanından Gazetecilere çirkin tutum !

Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun’un cenaze töreninde basın mensuplarına karşı sergilediği tutum, provokatörlük olarak yorumlandı.

Belediye Başkanından Gazetecilere çirkin tutum !
Hayrettin Kaya
14 Kasım 2019 12:21

Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun’un cenaze töreninde basın mensuplarına karşı sergilediği tutum, provokatörlük olarak yorumlandı.

Aslan Özdemir

Sinop’un Erfelek İlçesi’nde geçtiğimiz gün kaza sonrası hayatını kaybeden 3 yaşındaki Damla Bade Kurt için Erfelek İlçesi merkez camisinde cenaze töreni düzenlendi. Kamuoyunu derinden yaralayan bu elim olayı haber yapmak isteyen basın mensupları, Belediye Başkanı Mehmet Uzun’un provakasyonu ile karşılaştı.

BAŞKAN’DAN HADDİ AŞAN SORU; İZİN ALDINIZ MI?
Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, cenaze törenini çekmeye çalışan basın mensuplarına “İzin aldınızmı? diye sorarak, görüntü alınmasına engel olmaya çalıştı. Başkan Uzun, bu haddi aşan soruyla kalmayarak; ” Ukalalık yapmayın” çıkışını da yaptı. Belediye Başkanının bu fütursuz ve haddi aşan tutumu sonrasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

HALK GALEYANA GELSE NE OLACAKTI?
Vatandaşların bu acılı gününde sessiz sedasız görevini yapmaya çalışan basın mensupları, belediye başkanının bu çıkışı yüzünden halkın tepkisine maruz kalsaydı ve bir anlık sinirle galeyana gelinseydi, yaşanabilecek olaylardan kim sorumlu olacaktı?

Başkan Uzun’un bu tutumunu cenaze töreninde görev yapan basın mensuplarının tepkisine yol açarken,”Bir ilçe belediye başkanının basın görevini yapmaya çalışırken engel olmaya çalışması çok şaşırtıcı. Başkanın görev ve yetkilerinin arasında basına engel olmak gibi bir görevi olduğunu sanmıyorum. Saygı değer Erfelek belediye başkanımızın basına görevini yaparken engel olma konusundaki gayretini, Erfelek ilçesi için belediyenin yapması gereken çalışmalarda da görmek isteriz. ” İnsanların bu acılı gününde belediye başkanın böyle davranması kabul edilebilir bir davranış değil. Başkanın yaptığı düpe düz ‘provokatörlüktür’ Diyerek tepkilerini dile getirdi. Öte yandan Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel’in konu ile ilgili gerekli girişimlerde bulunduğu, konuyu araştırdığı ve önümüzdeki günlerde açıklama yapacağı öğrenildi. Haber Merkezi

Belediye Başkanından Gazetecilere çirkin tutum !

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.