Dolar 32,4673
Euro 34,7315
Altın 2.471,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 25°C
Az Bulutlu
Sinop
25°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C

Ayancık Zingal Belgeseli Finalist Oldu

Ayancıklı İzzet Arslan’ın yönetmenliğini yaptığı “Zingal, Son Kuşak” filmi 3 film festivalinde finalist oldu.

Ayancık Zingal Belgeseli Finalist Oldu
6 Eylül 2019 15:08

Ayancıklı İzzet Arslan’ın yönetmenliğini yaptığı “Zingal, Son Kuşak” filmi 3 film festivalinde finalist oldu.

Zingal Son Kışak filminde, 1929 yılında ilçemiz Ayancık’ta faaliyete geçen Zingal şirketi anlatılıyor. Yönetmen ve yapımcılığını Ayancıklı İzzet Arslan’ın yaptığı film, 2. İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali (IISFF) en iyi belgesel filmi dalında, 11. Özgür Film Festivali Belgesel dalında ve 13. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivalinde Uluslarası en iyi belgesel film dalında finalist adayı oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan İzzet Arslan, yakın zamanda filmin Ayancık’ta da gösteriminin yapılacağını belirterek “Film şuan 3 film festivalinde finalist oldu. 2. İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali, 11. Özgür Film Festivali ve 13. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri festivallerinde finalist olduk. Ayrıca film, festivaller kapsamında İstanbul, İzmit ve Osmaniye’de gösterimde olacak. Şuan filmin adaylık süreci devam ediyor, film festival maratonuna henüz başladı. En az 1 senelik bir festival maratonu olacağını düşünüyorum. Film ayrıca Beveren Uluslararası Kısa Film Festivali – Belçika ilk turunu geçerek festivalde yarışmaya devam ediyor.” dedi.

Ayancık Gazetesi olarak, İzzet Arslan’ı ve ekibini tebrik ederiz.

Ayancık Zingal Belgeseli Finalist Oldu

Zingal Son Kuşak Filmi Özeti

Zingal A. Ş. Türkiye’nin ilk yabancı sermayeli şirketlerinden biri olarak 1929’da Sinop’un Ayancık ilçesinde faaliyete geçmiş; Belçika, Almanya, Fransa, Polonya, Macaristan olmak üzere birçok Avrupa ülkesi bu fabrikanın faaliyetinde rol oynamıştır.

Kurulduğu dönem Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 2. büyük kereste fabrikası olma özelliğine sahip olan Fabrika, 1945 yılında kamusallaştırılıp, Ayancık Devlet Kereste Fabrikası olarak faaliyetine devam etmiş, 1994 yılında özelleştirme trendine girmiş, 2006 yılında kapanan fabrika, en son 2011 yılında makinaların hurdacıya satılmasıyla serüvenini noktalamıştır.

Zingal şirketi ile başlayan süreç ile birlikte devasa bir fabrika olan Ayancık Devlet Kereste Fabrikası, bir kentin kültürünü nasıl etkilediğini, yaşayarak gören neslin son kuşağı tarafından anlatılıyor.

Ayancık Zingal Belgeseli Finalist Oldu

Yönetmen / Yapımcı İzzet Arslan

FRAGMAN

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.