Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
16°C
Parçalı Bulutlu
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 17°C

Yurtdışında yüksek lisans

Yüksek lisans eğitiminizi dilerseniz yurtdışında yüksek lisans programları üzerinden de tamamlayabilirsiniz.

Yurtdışında yüksek lisans
4 Şubat 2024 14:39

Yüksek lisans eğitiminizi dilerseniz yurtdışında yüksek lisans programları üzerinden de tamamlayabilirsiniz. Yabancı ülkelerdeki en kaliteli üniversiteler üzerinden kusursuz düzeyde yüksek lisans eğitimi alabilirsiniz.

Evinizin konforunda yurtdışından yüksek lisans başvuru formu doldurabilirsiniz. Bunun için aracı Türk firma ile iletişim kurabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken püf noktalar söz konusudur. Bu yönde bazı belgeleri eksiksiz olarak hazırlamanızda fayda bulunmaktadır.

Kimler Yurtdışında Yüksek Lisans Yapabilir?

Türkiye üzerinden lisans ve ön lisans mezunu olanlar yurtdışındaki en beğendiği ülkeden yüksek lisans eğitimi alabilmektedir. Bu kapsamda söz konusu ülkeler tarafından da öğrenciler açısından katı kurallar sunulmuyor. Böylece sizler de basit belgeler hazırladıktan sonra yurtdışı üniversitelerine güvenle başvuru yapabilirsiniz.

Yurtdışında Yüksek Lisans Yapmak İçin Hazırlanması Gereken Belgeler

2024 yılı itibariyle yurtdışında yüksek lisans yapmak için hazırlanması gereken belgeler söz konusudur. Bu yönde başvuru sahiplerinin pasaport belgesi 1 adet fotokopisi, lisans diploma belgesi ve ders durumunu ayrıntılı olarak gösteren transkiplit belgesi, işletme referans mektubu, detaylı olarak hazırlanmış CV belgesi, motivasyon mektubu, son olarak 2 adet akademik referans hazırlanması yeterlidir.

Hazırlanan Belgeler Nereye Sunulur?

Yabancı ülkelerden yüksek lisans eğitimleri almada yurtdışında yüksek lisans için hazırlanan tüm belgelerin ise aracı firma sitesinden online olarak aktarılması gerekmektedir.

Bu kapsamda aracı firmalar da siz değerli öğrencilere danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmetler üzerinden sizler de ek ücretler ödemeden yurtdışından beğendiğiniz bir üniversitede yüksek lisans yapmak açısından belgelerinizi eksiksiz olarak sunabilirsiniz.

Yurtdışında Yüksek Lisans Yapmanın Ücretleri

Yurtdışından yüksek lisans yapmanın ücretleri ise üniversiteler arasında farklılık göstermektedir. Bu bağlamda yurtdışında yüksek lisans yapmanın ücretlerini ilgili yabancı ülke üniversiteleri arasında karşılaştırabilirsiniz. Böylece en uygun fiyatlı üniversite üzerinden profesyonel anlamda yüksek lisans eğitimi alabilirsiniz.

*Tanıtım yazısıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.