Dolar 32,5107
Euro 34,7339
Altın 2.488,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Yılmaz'dan Basın Toplantısı

CHP Sinop Milletvekili aday adayı Cemalettin YILMAZ'ın basın açıklaması yaptı.

Yılmaz'dan Basın Toplantısı
13 Mart 2015 13:52

Değerli Basın mensupları;

 

19 aralık 2014 Cuma günü yaptığımız basın toplantısı ile CHP Sinop Milletvekili aday adaylığımı duyurmuştum.

 

Aradan geçen süre içersinde aday adaylığımızla ilgili çalışmalarımızı sürdürdük ve halen bunlara devam etmekteyiz. Bu çalışmalarımızı sürdürürken karşılaştığımız ve Sinop’umuzu bütünüyle olumsuz etkileyen bazı konular ile Sinop’a yönelik bir takım projelerimizi Sizlerle paylaşmak üzere bir araya geldik.

 

Değerli arkadaşlar;

Önce Sizlerle AKP İktidarının yanlış ya da kasıtlı politikaları  sonucu bir şehrin üreticilerinin nasıl mağdur edildiklerini ve kendi kaderlerine bırakıldığını ve yanlış ya da kasıtlı enerji politikaları ile bir ilçenin geleceğinin nasıl karartıldığını örnekleri ile sizlere aktaracağım.

 

Değerli arkadaşlar;

AKP İktidarının ilk yıllarında bir UNAKITAN konusunu anımsarsınız. Şimdi benzer bir konu ile maalesef çeltik üreticilerimiz madur edilmektedir. Anımsadığınız gibi bir gecede mısırda gümrük vergisi sıfıra düşürülmüş ve ülkemize binlerce ton mısır girişi olmuştu. Şimdi benzer bir oyun çeltikte oynanmaktadır. AKP İktidarının sözde pirinç fiyatlarını düşürmek için uygulamaya koyduğu gümrük vergisini sıfırlayarak pirinç ithalatına izin vermesi sonucu maalesef Türkiye’de ki binlerce çeltik üreticisi madur edilmiş, çeltik fabrikaları da bir biri ardına kapanmaya başlamıştır. Bu olumsuzluktan en çok etkilenenlerin başında da Boyabat , Durağan, Saraydüzü üreticileri olmuştur. AKP İktidarı birilerine para kazandırırken üreticilerimizi öldürme yolunu seçmiştir. 25. Dönem milletvekili olmam durumunda bu gidişata dur demek için tüm gücümü kullanacağım.

 

Bundan bir süre önce Ayancık’ın Doğanlı köyünde meydana gelen yüzlerce koyun ölümünü anımsamaktasınız. Günlerce yalnız ve sahipsiz bırakılan üreticilerin çığlığına sadece tarafımdan yanıt verilmiş ve konuyu basına taşımamızın ardından yetkililer harekete geçmişlerdir. Bu olay sonrası özellikle kırsal kesimdeki vatandaşımızın nasıl yalnızlığa terk edildikleri bizlere ulaşan yüzlerce telefon ve elektronik posta mesajları ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Benzer olaylar o kadar çoktur ki, kırsal kesimdeki üreticilerimiz artık devleti yanlarında hiç göremediklerini sıklıkla dile getirmektedirler. Üreticilerimizin bu denli yanlızlığa terk edilmelerinin ardında tek neden düşünülmelidir. Amaç; AKP iktidarınca insanlarımızın topraklarından uzaklaştırılmalarıdır. Böylece aç ve yoksul kalan insanlarımız AKP anlayışına biat edeceklerdir. " Toprağını ekme, hayvan besleme ben sana oturduğun yerden bakarım " denilerek toplum tembelleştirilmekte, bunun sonucu olarak da AKP İktidarından parasal yardım karşılığı AKP iktidarına oy vermeleri sağlanmaya çalışılmaktadır. Dünyada kendi kendine bakabilen 7 ülkeden biri Türkiye iken şimdi saman ithal eden bir ülke durumuna düşmemizin ardında bu gerçek yatmaktadır. Milletvekili olmam durumunda AKP'nin bu anlayışı ile savaşacağımı buradan kamuoyumuza duyuruyorum.

Yılmaz'dan Basın Toplantısı

AYANCIK HES KURBANI OLMAYACAKTIR

Geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclisi tarafından olağanüstü bir toplantı düzenlemiş ve Ayancık ilçemizde kurulumu devam eden çiğdem 1, çiğdem2 ve çiğdem 3 HES yatırımının önünü açan bir dizi kararlar almıştır. İl Genel Meclisi yasa gereği yılda sadece 3 kez olağan üstü toplantı yapabilmektedir. İlgenel meclisi 2015 yılı ile ilgili olağan üstü toplantılarından birini Ayancık HES projesine kurban etmiştir. Aslında bu Ayancık'ın kurban edilme toplantısıdır. ÇED sürecinden kurtulmak için regülatör güçlerini küçük gösteren yatırımcılar aynı dere üzerine birden çok regülatör kurarak amaçlarına ulaşmaktadırlar. Aynı dere üzerinde bulunan Ayancık HES regülatörü de diğerlerine eklendiğinde yaklaşık 30 km. dere boyuna 4 adet regülatör kurulmuş olacaktır. Bu durum önümüzdeki 10 yıl içinde Ayancık derelerinin tamamen susuz kalması anlamına gelmektedir. Buradan açıkça ifade ediyorum ki, milletvekili seçildiğim taktirde gözünü kar kırsı bürümüş olanlarla, bunlara yasal imkanlar sağlayan kişi ve kurumlarla tek başımada kalsam savaşacağım.  Öte yandan Sinop'ta ve Akkuyu'da kurulması planlanan Nükleer santralere karşı da mücadeleme sonuna kadar devam edeceğim. 

 

Bu arada yine AKP iktidarından güç alarak ortaya çıkan Termik santral yatırımcılarına karşı Türkiye'ye örnek bir mücadeleyi ortaya koyan, mücadeleyi başarı ile sonuçlandıran YEGEP'i ve YEGEP nezlinde Sayın Şengül Çalışkan Şahin'i de huzurlarınızda kutluyorum.

 

Değerli arkadaşlar;

 

Her zaman ve her yerde açıkladığım gibi siyasete almak için değil vermek için giriyorum.

       Çünkü Ülkem AKP İktidarınca bir karanlığa sürüklenmektedir. 7 haziran seçimleri bu anlamı ile son derece önemlidir.

         7 haziran seçimleri ile;

         ' ya bugünkü zihniyetin idaresi ile ortadoğo bataklığına dalıp, bağnaz, din olgusunun alabildiğince istismar edildiği, antidemokratik, tek adam merkezli bir sistem içinde karanlığa dalıp kalacağız, Ya da ; demokrasinin tüm kurallarının işlediği bir sistemde yüzü batıya dönük, çağdaş, laik, milli gelirin tüm kesimlere hakça yansıtıldığı, herkesin din denilen yüce duyguyu kendi aklı ve yüreğiyle serbestçe yaşayabildiği ve hiç kimsenin bu yüce duyguyu çıkarları uğruna istismar edemediği, vizyonu hep ileriye açık bir sistemde yaşayacağız "

 

Bu anlamı ile ülkem ve ulusumuz büyük bir tehlike altındadır. Ülkem ve ulusum büyük bir tehlike altındayken bizlere düşen ülkemize karşı görevlerimizi her noktada yeine getirmektir. Bunun içindir ki; almaya değil vermeye geliyorum. Bunun bir ifadesi olarak da, milletvekili maaşını cebime koymayacağımdır. Bu maaş öğrencilerimize burs olarak dağıtılacaktır.

 

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi üyelerine gönderdiğimiz mektupta belirtildiği üzere Sinop'a çeşitli alanlarda yatırımlar yapmak üzere çalışmalarım da devam etmektedir.Gerek kendim ve gerekse birçok işadamı arkadaşlarımızın Sinop'ta gerçekleştirecekleri yatırımlarla binlerce kişilik yeni istihdam sahası aratacağız. Bu girişimler ile Sinop'ta göçün tersine döneceğine inanıyorum.

 

Durağan, Saraydüzü ve Boyabat ekseninde et entegre tesisi, Dikmen dikim fabrikası,  Erfelek ağaç entegre tesisi tarafımdan kurulacak işalanlarıdır. 

 

Bunların yanı sıra Gerze yat limanı, Sinop, Ayancık, Türkeli bölgelerini kapsayacak Spor kompleksleri ile Sinop ve Boyabat organize sanayi bölgelerini canlandıracak yatırımcıların gelmeleri bakımından da üzerime düşen görevler yerine getirilecektir.

 

Çok önemle üzerinde durduğum diğer bir hizmet ise Milletvekili seçilmem durumunda Sinop ve Ankara'da karşılıklı 2 ofisi hizmete sokacak olmamdır. Bu ofisler ile çeşitli konularda yardıma ihtiyaç duyan yurttaşlarımız TBMM kapılarından kurtarılacaklar ve hizmet kendilerine ofislerimiz aracılığı ile verilecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.