17 Şubat 2026, 14:37:49
Dolar 43,7323
Euro 51,8414
Altın 6.925,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 10°C
Cum 14°C
Cts 13°C

YİDEP Heyetinin Büyükşehir Ziyareti

YİDEP heyetinin büyükşehir ziyareti, iş birliği ve projeler için önemli adımlar attı. Gelişmeler hakkında detaylı bilgi edinin.

YİDEP Heyetinin Büyükşehir Ziyareti
17 Şubat 2026 13:44

Antalya Büyükşehir Belediyesi, “Türkiye’de Yerel İklim Eylemi İçin AB Ortaklığı Projesi” (YİDEP) kapsamında pilot il seçilerek çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik önemli adımlar atıyor. Proje ekibi, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir’i makamında ziyaret ederek, projenin mevcut aşamalarını ve bundan sonraki süreçte ihtiyaç duyulan veri gereksinimlerini değerlendirdi.

Proje Kapsamında Gerçekleştirilen Ziyaret ve Görüşmeler

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu adına Yeşil Kalkınma ve Kapsayıcı Büyüme Bölümü Başkan Vekili Christian Ballarò, Çevre, Sürdürülebilir Kalkınma ve İklim Değişikliği Sektör Yöneticisi Özge Gökçe Aktaş, İklim Değişikliğine Uyum ve Yerel Politikalar Dairesi Başkanı Ömer Öztürk ve diğer proje yetkilileri, ziyaret sırasında Büyükşehir Belediyesi’nin iklim değişikliğine karşı kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Başkan Vekili Özdemir, Antalya’nın COP31 ev sahipliği sürecinde iklimle ilgili projelerde güçlü bir paydaşa sahip olmasının kritik olduğunu belirtti ve sürdürülebilir, veri odaklı stratejilerin öncelik taşıdığını ifade etti.

Teknik Toplantıda Veri İhtiyaçları ve İş Birliği Olanakları Değerlendirildi

Ziyaretin ardından Antalya YİDEP hazırlık süreci ve veri gereksinimleri üzerine teknik bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, İklim Değişikliği Başkanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) temsilcileri ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy katıldı. Gaz emisyon envanteri, iklim risk analizi, etkilenebilirlik değerlendirmeleri ve iklim uyumu ve azaltımı politikalarına yönelik veri talepleri detaylı şekilde ele alındı. 2023-2028 yıllarını kapsayan ve toplam bütçesi 7,5 milyon Euro olan proje çerçevesinde Antalya’nın pilot il rolü ve uygulanacak yol haritası da masaya yatırıldı. Ayrıca, COP31’in Antalya’da gerçekleşecek olması sebebiyle daha geniş çaplı iş birliği fırsatları da ayrıca görüşüldü.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.