Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

YGS Para, Cüzdan, Telefon, Kemer, Kalem Götürmek Yasak mı?

13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak olan sınavda götürülmesi yasak olan eşya, materyaller listelendi. Kalem, silgi, para, telefon, toka yasak mı?

YGS Para, Cüzdan, Telefon, Kemer, Kalem Götürmek Yasak mı?
Aslan Özdemir
12 Mart 2016 17:46

Öğrencilerin uzun zamandır hazırlandıkları ve girecekleri üniversite için önemli bir faktör olan YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) 13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak.

Hayrettin Kaya

Saat 10.00’da gerçekleştirilecek olan YGS’ye binlerce öğrenci katılacak. Sınav adaylarının ve ailelerin şimdiden heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Sınava girecek olan bazı öğrencilerin akıllarına bazı soru işaretleri takıldı. Sınava getirecekleri ve getirmeleri yasak olan eşyalar ÖSYM tarafından listelendi.

ÖSYM sınav giriş kağıdında getirilecek ve getirilmesi yasak olan eşyaları listelemişti. Bazı maddelerde açık ve net olarak bilgi verilmemişti. Özellikle metal ve metal içeren eşyaların getirilmesi yasaktır maddesi akıllara kemer takmak yasak mı, bozuk para getirilebilir mi? gibi soruları akıllara getirdi.

Daha önce sınava girip bu konularda tecrübe edinen arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda bu sorularınıza cevap vereceğiz. Sorular ve cevaplarını aşağıda paylaşıyoruz.

Kağıt para ve bozuk para getirmek yasak mı?
Kapıda polisler veya güvenlik görevlileri tarafından yapılan kontrol sırasında cebinizdeki her şey boşaltılıyor. Kağıt ve bozuk para ile binaya kimse alınmıyor.

YGS’de kemer takmak yasak mı?
Kontrol sırasında kemer kontrol ediliyor, herhangi bir kopya unsuru yoksa kemer yasak değil.

Kalem getirilecek mi?
ÖSYM sınavda kullanmak üzere kalem, silgi, açacak gibi materyalleri kendisi vermektedir.

Diğer yasak olan materyal ve ürünler
Sınava giderken özellikle kız öğrencilerin tel, metal içeren toka, kolye, bilezik gibi eşyalarını çıkarması gerekmektedir. Ulaşım kartı, cüzdan, anahtar, telefon yasaktır. Su şişesinin ambalajı çıkarılmak kaydıyla binaya giriş yapabilirsiniz.

YORUMLAR

  1. Demir dedi ki:

    Kemer yasak. Bilginiz olsun.

  2. baykara dedi ki:

    arkadaş ulaşımı nasıl saglıyacağız… para yasaksa evimize nasıl döneceğiz ?

    1. fatih dedi ki:

      12 martta yollar beleş 😀

    2. Nurullah dedi ki:

      Parayi hesapli yapin ! Ornek: evden sinava 2 TL ile gidiyorum. 2 TL yi bozuk aliyorum yanima sonrada dolmuşta veriyorum. Çorabımın içine 5 TL kağıt para koyuyorum. Oda geri dönüş için.

  3. ÇILGIN dedi ki:

    Seni evden alıp eve bırakacaklar