Dolar 32,5106
Euro 34,9119
Altın 2.421,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 16°C

Vosvos'un hikayesini biliyor musunuz?

İşte herkesin bildiği Vosvos'un, bilinmeyen hikayesi

Vosvos'un hikayesini biliyor musunuz?
28 Aralık 2012 20:57

Vosvos ya da o zamanki adıyla Type 1; 1930'larda Nazi Almanyası'nda Adolf Hitler'in zamanın en prestijli Alman otomobil firması Porsche'nin kurucusu Ferdinant Porsche'den halkın kullanabileceği, çocuklu ailelere uygun bir otomobil yapmasını ister. Type 1 uzun süre Alman ordusu tarafından kullanıldıktan sonra, Hitler’in son rötuşlarının ardından Type 181 adı ile Alman halkına sunulur.

Volkswagen, yani tam tercümesi ile halk aracı markasına sahip olan araba kısa sürede halk tarafından benimsenir. O zamana kadar görülmemiş, kimileri tarafından çirkin olarak tanımlanan -bizce son derece sevimli-, zamanı için oldukça garip bir dizayna sahip olması, farklı ve canlı renklerde üretilmesi, teknik ve mekanik olarak araç oldukça büyük değişimler geçirse de senelerce halkın kalbinde taht kuran tasarımında hiçbir değişiklik yapılmaması, hippilik kavramı ile bir araya gelmesi ve özdeşleştirilmesi, kullanıcıların kendi dokunuşları ile arabayı kişiselleştirmesinin bir trend haline gelmesi ile birlikte Vosvos Almanya, ardından Avrupa, Amerika ve tüm dünyada en çok ilgi gören otomobil olmuştur.

Tüm bu özelliklerinin bir sonucu olarak Vosvos dünyada en çok satılan araba olma şerefine sahiptir. Ayrıca dünya üzerinde en çok oyuncağı tasarlanan model de yine Vosvos'tur.

(Fotoğraftaki Vosvos Alman ordusu tarafından kullanılan E 82 modelidir.)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.