Dolar 32,3679
Euro 35,1021
Altın 2.325,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi Yeni Telefon Numarası ve Adresi

Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi, vefat eden bir yakınınıza ait nakit para ve gayrimenkulleri yasal olarak bildirmeniz gereken kurumdur. Veraset ve Harçlar Vergi Dairesinin iletişim bilgileri, telefon ve adres bilgilerini bu bölümden bulabilirsiniz.

Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi Yeni Telefon Numarası ve Adresi
Aslan Özdemir
28 Mart 2023 18:59

Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi, vefat eden bir yakınınıza ait nakit para ve gayrimenkulleri yasal olarak bildirmeniz gereken kurumdur. Bu işlemleri yapmak için 4 aylık bir süreniz bulunmaktadır. Süre sonunda bildirim yapmamış olursanız, kanunda belirtilen para cezasını ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Hayrettin Kaya

Bu kurumun adı Veraset ve İntikal Vergi Dairesi olarak da bilinir.  Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi iletişim bilgileri, telefon ve adres bilgilerini bu bölümden bulabilirsiniz.

Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi’nin doğru adres ve iletişim bilgileri şu şekildedir:

  • Adres: Haci İsmail Mahallesi Türk Ocağı Cadddesi 1401. Sokak No:5 Balgat- Çankaya/ANKARA
  • Telefon: 0312 324 20 75
  • Fax: 0312 311 77 81

Eğer yukarıda belirtilen adres ve telefon numarasında bir hata olduğunu fark ederseniz, lütfen bizimle iletişime geçerek bilgilendirin.

Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi Yeni Telefon Numarası ve Adresi

Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi Ne İş Yapar? Hizmetleri Nedir?

Veraset ve harçlar vergi dairesi, vefat eden bir yakınınıza ait nakit para ve gayrimenkulleri yasal olarak bildirmeniz gereken kurumdur. Bu işlemi yapabilmek için öncelikle ölen kişinin yasal varisi olduğunuzu gösteren veraset ilamı belgesini adliyeden almanız gerekmektedir. Bildirimi yapmak için kanunen belirlenmiş olan 4 aylık süre içinde vergi dairesine başvurmanız gerekmektedir. Bu süre içinde bildirim yapmazsanız kanunda belirtilen para cezasını ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Ankara’da bu işlemleri gerçekleştirmek için yetkili olan kurum ise Ankara Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi’dir. Bu kurumda işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi Ne Zaman Açık?

Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi, ölen bir yakınınıza ait varlıkları bildirmeniz gereken ve bu işlemleri yapan bir kurumdur. Ankara’da bulunan Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi Müdürlüğü, hafta içi mesai saatleri olan 08:00 ile 17:00 arasında hizmet vermektedir.

Veraset ve İntikal Vergi Dairesi Ne Zaman Açık?

Veraset ve İntikal Vergi Dairesi hafta içi 08:00 ile 17:00 arasında hizmet vermektedir. Hafta sonu açık değildir ve hizmet vermemektedir.

YORUMLAR

  1. hamit dedi ki:

    koskoca kuruma günlerdir ulaşamıyoruz nası oluyor bu.

  2. canan yazıcı dedi ki:

    telefonlar açılmıyor.
    iade alacağım vardı akibetini sormam gerekiyor