Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Vali Köşger: Şuanda Cezaevinde Hiçbir Sıkıntı Yok

Sinop Valisi cezaevi yangınıyla ilgili açıklama yaptı.

Vali Köşger: Şuanda Cezaevinde Hiçbir Sıkıntı Yok
Aslan Özdemir
24 Temmuz 2013 13:26

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, E Tipi Kapalı Cezaevi'nde mahkumlar tarafından çıkarılan yangınla ilgili olarak basında yer alan haberlere yönelik bir açıklama yaptı.

Hayrettin Kaya

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, "Yangının gardiyanların dövme cihazına el koyması sonucu mahkumların çıkartması haberleri kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bana olayın olduğu ilk saatlerde yangının gardiyanların dövme cihazına el koyması sonucu mahkumların ayaklanarak yatakları ateşe verdiği bilgisi gelmişti. Bu bilgi teyide muhtaç bir bilgiydi. Bu bilginin cezaevi kaynaklarına göre teyit edilmesi gerekiyordu. Bu olay cezaevinden teyit edilmediği için böyle bir olay söz konusu bile değildir" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan cezaevi yetkilileri ise, "Şuanda cezaevinde hiçbir sıkıntı yok. Yangının çıkış sebebinin dövme cihazı oluşuyla ilgili hiçbir olay söz konusu değildir. Daha öncede aynı mahkumlar zaman zaman idari problemler çıkartıyordu. Sayımlara katılma konusunda daha öncede sıkıntı yaşanıyordu. Bu mahkumlar sorunlu mahkumlar. Bu sabahta yine sayımlara katılmamak için böyle bir yangın çıkardılar. Şu anda cezaevinde hiçbir sıkıntı yok" diye açıklama yaptılar.

Öte yandan yangından etkilenen iki mahkumun tedavilerini ardından tekrar cezaevine götürüldüğü belirtildi.

Songül Korkmaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.