Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Vali Köşger'den 10 Aralık Mesajı

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger'den mesaj

Vali Köşger'den 10 Aralık Mesajı
Aslan Özdemir
9 Aralık 2013 18:04

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger 10 Aralık İnsan Hakları Günü münasebetiyle mesaj yayınladı.

Hayrettin Kaya

Vali Köşger mesajında şu sözlere yer verdi;
"Birleşmiş Milletler Teşkilatınca 10 Aralık 1948’te kabul edilen  İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile her yıl 10 Aralık tarihi Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalarını garanti altına almıştır. İnsan hakları, çağdaş uygar toplumun temeli, demokrasinin vazgeçilmez unsurudur.

Ülkemizde de insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesi, toplumumuzun tüm kesimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Bireylerin yasa önünde eşitliğine ve ayırımcılığa uğramamalarına dayanan ve hukukun üstünlüğü ilkesiyle korunan insan haklarına saygı, Anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyeti'nin değiştirilemez niteliklerindendir.

Barışın, hoşgörünün hamisi olan Mevlanaları, Yunus Emreleri, Hacıbektaş-ı Velileri bağrından çıkaran, tarihi geçmişi adaletle, barışla ve hoşgörüyle anılan bir milletin evlatları olarak tüm insanlarımızın ve Sinop’lu hemşerilerimizin “Dünya İnsan Hakları” gününü kutluyorum."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.