Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Üniversiteli Öğrenciler Yardım Kampanyası Düzenledi

İlçemiz Ayancık’ta üniversite öğrencileri kıyafet ve kırtasiye malzemeleri yardımı düzenledi.

Üniversiteli Öğrenciler Yardım Kampanyası Düzenledi
Aslan Özdemir
28 Aralık 2022 17:55

Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, ilçeye bağlı Yenikonak köyünde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda öğrenim gören öğrenciler için yardım kampanyası düzenledi. Mont, bot, okul çantası ve kırtasiye malzemeleri gibi yardım toplayan öğrenciler, yardımları ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencilerine ulaştırdı.

Hayrettin Kaya

Üniversiteliler, ilkokul öğrencilerine hediyelerini ilettikten sonra onlarla sohbet edip oyunlar oynadılar. Yürütülen gönüllülük çalışması ile ilgili açıklama yapan Ayancık Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Recep Aykan “Etkinlik sonunda öğrencilerimiz böyle bir proje gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını ve bu projenin onlara faydalı olduklarını bizlere ifade ettiler. Okulumuzda işlediğimiz Gönüllülük Çalışmaları dersinin temel amacı, öğrencilerin eğitim yaşantıları boyunca edindikleri bilgi, beceri ve birikimleri kullanarak üniversite ile toplum arasındaki bağları güçlendirmektir. Bunun yanı sıra insani, sosyal, ekonomik ve engelliler, dezavantajlı gruplar başta olmak üzere çeşitli konu ve sorunlar hakkında duyarlılık kazanmalarını sağlamaktır. Bu ders kapsamında öğrencilerimizin katılacakları ve gerçekleştirecekleri bazı gönüllülük faaliyetleriyle insani, sosyal, kültürel, ahlaki değerlerin ve becerilerin geliştirilmesini sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.