Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

Üniversite öğrencilerinin yaptığı ahşap araba görücüye çıktı

Ayancık’ta üniversite öğrencileri ahşaptan tornet araba yaptı.

Üniversite öğrencilerinin yaptığı ahşap araba görücüye çıktı
23 Mayıs 2024 14:45

Sinop’un Ayancık ilçesinde üniversite öğrencileri tarafından yapılan ahşap araba görücüye çıktı.

Ayancık Şehit Ömer Can Açıkgöz Gençlik Merkezinde devam eden Ahşap Dekorasyon ve El Sanatları kursunda öğrenim gören öğrenciler, unutulmaya yüz tutmuş ahşap araba yaptı. Ayancık sokaklarında görücüye çıkan tornet arabayı vatandaşlar ve öğrenciler kullandı.

KÜLTÜRÜMÜZÜ AKTARMAK İSTEDİK

Üniversite öğrencilerinin yaptığı ahşap araba görücüye çıktı
Proje hakkında bilgi veren usta öğretici Gülşah Çetinkaya, projenin yapım aşamasında çok eğlendiklerini belirterek “Merkezimizde gençlerimizle unutulmaya yüz tutmuş bir ürün yapalım istedik. Ana fikir olarak ahşap tornet araba yapmaya karar verdik. Bunu hayata geçirmeyi istedik ve başardık. Bu süreçte çok eğlendik. Yeri geldik sanayiye gittik, yeri geldi sınıfta çalıştık. Hem güldük hem de yapamayacağız diye strese girdik. Sonuçta çok güzel bir ürün çıkardığımızı düşünüyorum. Bizim zamanımızda tahta, ahşap oyuncaklarla oynardık. Bizim yaşadığımızı şimdiki kültüre aktarmak istedik.” dedi.

Kursa katılan üniversite öğrencilerinden Hüseyin Gök “Gençlik Merkezinde Ahşap Dekorasyon ve El Sanatları kursunda eğitim görüyorum. Gülşah hocamızın sayesinde tornet araba yaptık. Eskilerde varmış, benim zamanımda olmadığı için bu arabayı hayata geçirdik. Arabayı yaparken çok keyifli vakit geçirdik. Bir hayali gerçekleştirmiş olduk. Herkesten olumlu, güzel dönüşler aldık” dedi.

Mahmut Karaman ise “Üniversite öğrencisiyim. Gençlik Merkezindeki kurslara yaklaşık bir buçuk yıldır katılıyorum. Başladığımız projede kendimizi heyecanlı hissettik. Yeri geldi heyecanlı hissettik, yeri geldi yorulduk ama güzel bir şey çıkarttığımızı düşünüyorum. Gençlerde çok beğendi.” dedi.

Yoğun ilgi gören tornet arabayı kullanan çocuklar ise “Gençlik Merkezinde abiler ve ablalar böyle bir araba yapmışlar. Bence yarış arabalarına benziyor. Gokart arabalarına benziyor. Ben beğendim” dedi.

Üniversite öğrencilerinin yaptığı ahşap araba görücüye çıktı

Unutulmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Etkinlik

Arabayı kullanan vatandaşlardan Ertunç Altun; “Ayancık Meydanında Gençlik Merkezindeki arkadaşlarımızın unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını, geleneksel etkinlikleri nasıl canlandırdıklarına şahit olduk. Bende tesadüfen denk geldim. Bir tane ahşap tornet araba yapmışlar. Binip deneyimleme fırsatım oldu. Gerçekten kendilerini tebrik ediyorum. Çocukların, yeni nesilin unuttuğu şeyler bunlar. Hatırlanması lazım. Yeni nesile bunları göstermek, babalarının annelerinin yaşadıkları o heyecanı yaşamalarını sağlamak ve kültürel değerlerimizi korumak ve aktarmak içinde değerli bir fırsat. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Ahşap tornet arabanın Gençlik Merkezinde sergileneceği belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.