Dolar 32,5948
Euro 34,7845
Altın 2.497,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Ülkü Ocakları Basın Açıklaması

Ülkü Ocakları Basın Açıklaması
19 Temmuz 2016 14:40

Ülkü Ocakları Basın Açıklaması

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı son günlerde meydana gelen gelişmeler üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı basın açıklamasında şunları söyledi.

Ülküdaşlarımız, temkinli, tedbirli ve sağduyulu olmalıdır.

Ülkü Ocakları olarak, darbe zihniyetini kabul etmediğimiz gibi bu bahaneyle ülkeyi kaos ortamına sürüklemeye çalışanların da karşısındayız. 15 Temmuz 2016 akşamki alçaklığı yapan dar beyinli “darbeciler” ile, tatbikat yapıldığı söylenerek kışlalarından çıkartılan, olan bitenden habersiz kahraman Mehmetçiklerimiz birbirinden ayrılmalıdır. Şüphesiz bu ayrımı yapacak olanlar ise siyasiler ve sivil irade değil, milletimiz adına yargılama yapan hukuk makamlarıdır. dolayısıyla üç beş vatan haininin yaptıkları kesinlikle Türk Askeri’ne mal edilmemeli, ordu millet anlayışımızın yok edilmesinin önüne geçilmelidir. Özellikle de, mahkemeler yerine sokakta sözde adalet hevesiyle “Mehmetçik”e kin kusmaktan, intikam bahanesiyle gerçekleştirilen saldırılardan bir an evvel vazgeçilmelidir.

Bunlarla birlikte, “Bozkurt” işareti yaparak Ülkücüleri ve Ülkü Ocakları’nı itibarsızlaştırmaya çalışan, kutsalımız olan askere ve polise karşı olduğumuz izlenimi oluşturma çabasına girenlere paye verilmemelidir. Bu yönde Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin ve il ocak başkanlarının açıklamaları dışındaki sözler asla dikkate alınmamalı, teşkilatımızın teamülleri dışında bir hareket alanı oluşturulmaya çalışılmamalı bu tarz girişimlere hiç bir şekilde itibar edilmemelidir. Ülkücülerle özdeşleşmiş olan “Bozkurt”u kullanarak, askerimize ve polisimize el uzatanlar bu tehlikeli oyuna bir an evvel son vermelidir. Hiç bir şeyden haberi olmayan “Mehmetçiklerimiz”e ve şehirlerde asayişi sağlayan “Polis”lerimize uzanan eller, hadlerini bilmelidir. Bizim nazarımızda böylesi bir provokasyona figüranlık edenlerde, darbe yapmaya çalışna zihniyet ile aynı kefededir. Ayrıca, özellikle ifade etmek isteriz ki, yerde ölmüş şekilde yatan bir kolluk görevlisinin başında “Bozkurt” işareti yaparak fotoğraf çektiren kişinin teşkilatlarımız ile hiç bir ilişkisi yoktur. Bu yapılan davranış, hele ki, kim olursa olsun bir meftanın başında verilen poz, en basit ifadeyle kahpeliktir. Bu ve benzeri davranışlara kesinlikle müsade edilmeyecektir.

Toplumsal gerilimin had safhada olduğu bu süreçte, milletimizi birliğe, beraberliğe, hoşgörü ve anlayışlı davranmaya davet ediyor, yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğimizi belirtmek istiyoruz. İnanıyoruz ki, milletimiz bu badireyi de atlatacak, nifaklara kapılmayarak birlik ve beraberlik içerisinde, içteki ve dıştaki düşmanlarımıza gereken cevabı verecektir. Cesaretinden emin olduğumuz Türk Milleti, kardeşlik içerisinde dirayetini muhafaza ederek, bu konudaki gayret ve kararlılığını ortaya koyacaktır. Bu vesileyle yaşanan acı hadiselerde canlarını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Cenab-ı Hak’tan bizlere başka acı yaşatmamasını, milletimizin akan gözyaşlarını dindirmesini niyaz ediyorum. Şüphesiz bu süreçte tüm Ülküdaşlarımız, Türkiye’de kaos umanların heveslerini kursağında bırakmak adına temkinli, tedbirli olacak ve sağduyusunu sürdürecektir. Ülkücüler bugüne kadar olduğu gibi kaynağını bilmedikleri, kendi tasarrufları olmayan hiç bir organizasyonun içinde olmayacaklardır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.