Dolar 32,3171
Euro 35,0910
Altın 2.299,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Türkeli’de Evi Yanan Aileye Kızılay’dan Yardım

Türkeli ilçesine bağlı Direkli köyünde çıkan yangında iki katlı evi yanan ve büyükbaş hayvanları telef olan Şentürk ailesine Türk Kızılayı tarafından yardımda bulunuldu.

Türkeli’de Evi Yanan Aileye Kızılay’dan Yardım
Aslan Özdemir
17 Şubat 2016 16:09

Türkeli ilçesine bağlı Direkli köyünde çıkan yangında iki katlı evi yanan ve büyükbaş hayvanları telef olan Şentürk ailesine Türk Kızılayı tarafından yardımda bulunuldu.

Hayrettin Kaya

İlçeye bağlı Direkli Köyü Kesearkası Mahallesi’nde çıkan yangında iki katlı ahşap evi tamamen yanan ve 6 büyükbaş hayvanı telef olan Şentürk ailesine, Türk Kızılayı tarafından temin edilen kuru erzak ve giyim yardımı, Türk Kızılayı Türkeli Temsilciliği tarafından teslim edildi.

Türk Kızılayı Türkeli Temsilcisi Atakan Arslan tarafından teslim edilen yardımlar için Şentürk ailesi, Türk Kızılayı’na yapılan yardımdan dolayı teşekkür etti.

Türk Kızılayı Türkeli Temsilcisi Atakan Arslan, “Türk Kızılayı Türkeli Temsilciliği olarak olayı duyduğumuz andan itibaren aileye yardımda bulunmak için elimizden gelen gayreti yapmaya çalıştık. Temsilcilğimizin vasıtasıyla gerekli yardımlar için Kızılay’a müracaat ettik. Bu günde Kızılay’dan gelen yardımları aileye teslim ettik. Tekrar geçmiş olsun diyorum, Allah’ım bu tür afetlerden hepimizi korusun inşallah.” şeklinde konuştu.

AK Parti Sinop İl Genel Meclis Üyesi Şükrü Işık yaptığı açıklamada, “Yangın nedeniyle mağdur olan ailemize gerekli yardımların yapılabilmesi için Kızılay’a bildirdik. Daha sonra Kaymakam nezdinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteğiyle müracaatlar yapıldı. İnşallah yaraları sarılacak, tekrar geçmiş olsun diyorum.” dedi.
Şentürk, evde çıkan yangını anlattı.

Şentürk ailesinden Barış Şentürk yaptığı açıklamada, “Gece saat: 02:30 civarında çatıdan gelen sesle uyandım. Kalktığımda her yer duman içersindeydi. Hemen pencereye yöneldim, baktım babam dışarıda bağırıyor yanıyoruz diye. Sonra kardeşim yanımdaydı, onu uyandırdım. Ben pencereye çıktım, kardeşim öbür pencereye çıktı. Ben aşağı atladım, kardeşim içeride kaldı, onu indirdim. Daha sonra babaannem evdeydi annem onu kurtarmış merdivenle. Evin önüne çıktıktan hemen sonra çatı çöktü. O anda arkadaşım aklıma geldi onu aradım. Kapının önünde arabamız vardı yanıyordu, onu kurtardık. Sonra arkadaşım itfaiye ekibini aradı, söndürme çalışmalarına başladılar. Ev zaten onlar geldikleri zaman sönecek gibi değildi.

Köylü, komşu ve her yerden ilçeden herkes yardım etti. Kızılay da yardımcı oldu bize sağolsunlar. Şuan rahmetli amcamın evinde kalıyoruz.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.