26 Şubat 2026, 14:15:39
Dolar 43,8827
Euro 51,8839
Altın 7.305,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 10°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
10°C
Hafif Yağmurlu
Per 7°C
Cum 6°C
Cts 7°C
Paz 8°C

Türkan Şoray, Yaşar Kemal Anma Haftasında Hayranlarıyla Buluştu

Türkan Şoray, Yaşar Kemal Anma Haftasında hayranlarıyla bir araya geldi, unutulmaz anlar yaşandı.

Türkan Şoray, Yaşar Kemal Anma Haftasında Hayranlarıyla Buluştu
26 Şubat 2026 11:02

Maltepe Belediyesi, Türk edebiyatının değerli ismi Yaşar Kemal’i anmak amacıyla, ismini taşıyan kültür merkezinde bir dizi etkinlik düzenledi. Anma haftası, "Yılanı Öldürseler" filminin gösterimi ve söyleşiyle başladı, ayrıca eser kapakları ve film afişlerinden oluşan sergiler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yaşar Kemal’in Eserleri ve Mirası Gün Yüzüne Çıktı

Etkinlikler kapsamında, Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen’in açılış konuşmasında, Yaşar Kemal’in yalnızca eserleriyle değil, insan hakları ve doğa savunuculuğundaki duruşuyla da öneminin altı çizildi. Başkan Köymen, "Yaşar Kemal sadece büyük bir yazar değil; Anadolu’nun vicdanı ve adalet arayışının temsilcisidir" ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Binbir Çiçekli Bahçe" adlı bitki ve doğa temalı sergi, ressamların katkılarıyla Yaşar Kemal’in eserlerindeki doğa betimlemelerini görsel olarak yansıttı.

Anma Haftası Programı ve Önemli Konuklar

Program, Türk Sineması’nın Sultanı Türkan Şoray’ın katılımıyla gerçekleşen "Yılanı Öldürseler" filminin gösterimi ve ardından düzenlenen söyleşiyle devam etti. Şoray, film çekimi deneyimlerini ve Yaşar Kemal’in eserlerini sinemaya aktarmadaki süreci paylaştı. Etkinliğe gazeteci ve sinema yazarı Burçak Evren, Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban ve diğer sanatçılar da katıldı. Anma haftasında ayrıca, "Yaşar Kemal Romanlarında Doğa ve İnsan" ve "Direniş, İsyan ve Toplumsal Adalet" başlıklı söyleşiler, tiyatro gösterimleri ve "Toprağın ve Rüzgârın Şarkıları" konseri yer alacak. Tüm etkinlikler, Yaşar Kemal’in edebi ve toplumsal mirasını canlı tutmayı amaçlamaktadır.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.