Dolar 32,4770
Euro 34,9370
Altın 2.435,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

TUNCER HOCA, İLK ORTAĞIM!

22 Mart 2021 16:55

Ayanay Dondurma

Tuncer abi kırk yıllık ağabeyimdi. Ayancık damadı ve asıl mesleği öğretmendi. Aslen Uşak’lı ancak tayini Ayancık’a çıkınca hayat arkadaşı Reşide Hanım ile evlendi.

Bu evlilikten üç tane aslanlar gibi evlatları oldu. Kazım, Tayfun ve Haluk…

Derken Tuncer abi, ticaret erbabı olarak Öğretmenlik maaşı yetmeyince önce minibüsçü olarak Türkeli Ayancık arası yolcu taşıdı. Sonra kantarcıoğlu caddesinin köşesinde kırtasiye işi ile başlayan ticaret serüveni, çeşitli bayilikler alarak Ayancık’ta istihdam oluşturdu.

Evlatları büyüdü ve ticarette devam ettiler. Tuncer hoca diye biliniyordu yöre halkı tarafından. Sosyal kişiliği ve kurduğu ilişkiler ile tam toplum adamı kimliği ile yaşamı devam etti. Güzel giyinip, güzel yaşamaya çalıştı.

AYANAY DONDURMA.

Tuncer abi ile 1991 yılında yolumuz kesişti. Ben İstanbul’dan yeni gelmiş İstanbul’da dikiş tutturmamıştım. O yaz neler yapacağımı düşünürken, bir gün Tuncer abi ile karşılaştım.

-Ne yapıyorsun valsından sonra ben birden bire’’Abi senin dondurma büfen var ya’’ dedim.

-Evet var.!

-Ben burayı çalıştırmak istiyorum dedim.

-Olur. dedi. Devam etti. ‘‘Sen dondurma yapmasını biliyor musun’’.Öğrenirim dedim. Kulakları çınlasın Turgay Karasu bana yardım etti. Dondurma yapmasını öğretti. İlk dondurma ustamda Turgay kardeşimdir.

İlk ortağım Tuncer abi. İlk şahsım olarak ticaret hayatına başladım. Sermaye Tuncer abiden emek benden derken bir yaz boyunca sahilde dondurmacılık yaptım. Kazandığımız parayı birlikte paylaştık. Adını da Ayanay dondurma koydum..Efsane oldu marka..!

Yanında da Yeğenim Barbaros Yıldız ile bir yaz boyunca sahilde dondurma büfesi işlettik.

Tuncer hocam bir gün bile hesap sormadı. Tamamen güvene dayalı bir iş ortaklığımız oldu.

Sonra yıllar yılları kovaladı ben İstanbul’a kendisi Ayancık’ta kaldı. Hiç bir zaman ilişkimizi kesmedik. Çocukları ile ilişkimiz hep devam etti.

Yaşam, böyle bir şey işte..Bir gün varız ve bir gün yokuz…!

Doğduk büyüdük ve öldük işte hepsi bu kadar…

Doğduğumuz zaman dünyaya hiçbir şey getiremediğimiz gibi, ölürken de hiçbir şey götüremeyiz…

Tuncer ağabeyime Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı dilerim.

Mekânı cennet olsun…

Saygılarımla

Adil Yıldız

22 Mart 2021

İstanbul

TUNCER HOCA, İLK ORTAĞIM!

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.