Dolar 32,5988
Euro 34,7628
Altın 2.496,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

TGF: YEREL BASINA “CANSUYU” ZAMMI ONAYLANDI

Sinop Gazeteciler Cemiyeti’nin de üyesi olduğu,Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun mücadelesini verdiği, resmi ilan ve reklam fiyatlarının arttırılması ile ilgili çabalar nihayet sonuç verdi.

TGF: YEREL BASINA “CANSUYU” ZAMMI ONAYLANDI
29 Mayıs 2018 11:59

TGF: YEREL BASINA “CANSUYU” ZAMMI ONAYLANDI

Sinop Gazeteciler Cemiyeti’nin de üyesi olduğu,Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun mücadelesini verdiği, resmi ilan ve reklam fiyatlarının arttırılması ile ilgili çabalar nihayet sonuç verdi.

Sinop Gazeteciler Cemiyeti’nin de bağlı bulunduğu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF)’nin uzun zamandan beri mücadelesini verdiği, resmi ilan ve reklam fiyatlarının arttırılması ile ilgili çabalar sonuçlandı.

Anadolu basını için resmi ilan ve reklam fiyatlarına uygulanacak yüzde 20 oranındaki zam, 26.05.2018 tarih ve 2018/11552 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Sütun santim fiyatını 12.50 TL’ye yükselten zam oranı, 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Karar geç gelmesine rağmen Anadolu basınına biraz olsun nefes aldıracak.

Sinop Gazeteciler Cemiyeti’nin de üyesi olduğu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu  (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Federasyon olarak Anadolu basınının sorunlarının giderilmesi için yıllardır mücadele ettiklerini, son olarak, medyadan sorumlu Başbakan Yardımcısı Sayın Hakan Çavuşoğlu’na ayrıntılı bir rapor sunduklarını belirterek, bu yönde nihayet olumlu bir adım atıldığını görmekten memnuniyet duyduklarını vurguladı.

Sinop Gazeteciler Cemiyeti’nin de bağlı olduğu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Karaca, “Geç gelen zamma yetmez ama evet diyoruz. Sayın Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu ile yaptığımız görüşmelerde, Anadolu basınına destek olunacağı sözünü almıştık. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra yerel basın bu kadar ihmal edilmemeli ve yıllık fiyat artışları, enflasyon oranında her yıl zamanında yapılmalıdır. Resmi ilan ve reklam fiyatlarının sütun santim fiyatının 10.40 kuruştan 12.50’ye yükselmesi yeterli değildir ancak en azından, zor durumdaki Anadolu basınına biraz olsun nefes aldıracaktır. TGF olarak Anadolu basının ve basın çalışanlarının sorunları için mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Haber: Hikmet Kurada / Sinop

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.