Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Suyumuz Çok Ama Organik Ürün Yetiştirmekte Tembeliz

Suyumuz Çok Ama Organik Ürün Yetiştirmekte Tembeliz
Aslan Özdemir
1 Ağustos 2016 16:18

Yaz aylarında kent merkezinde su sıkıntısı yaşanmaması konusunda Erfelek Barajı önemli rol oynuyor. Barajın arıtma tesisi içinde çalışmaları devam ediyor.

Hayrettin Kaya

Bu konu da Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek gazetemize şu açıklamalar da bulundu ;‘’Sularımız akıyor ama şuan hala barajı kullanamayıp sulanamayan ovalarımız var onlar Erfelek çayından suluyorlar. Zamanlaması bizim asli görevemiz değil bu DSİ ye ait. Erfelek çıkışında bir regletör var orayı üretene kadar barajdan belli bir seviyede su  elde ediliyor su buharlaşmasın diye yerlere borular döşendi. Bizim özellikle  aşağıdaki ovalara bakıyorum , karpuz dışında özellikle çeltikler de azaldı sanki biraz tembel gibi geliyor, talep gelmiyor. Vatandaşlarımız böyle özlediğimiz tarımı yapmıyorlar, bununla ilgili toplantılarımız da var, sevindirici bir haber geldi, Erfelekte aktif hayvancılık 8500 neredeyse öncekilerin iki katı. Çok hoşuma gitti, sevindim. Bizim vatandaşlarımız İstanbulda o trafikte, asgari ücret alıp nasıl yetiriyorlar ben anlamıyorum, vatandaşlarımız yurtlarına geri dönsün. 2 hayvan yapsalar asgari ücretten daha fazlaya gelir. Yumurtaya para vermezsin, süt, yoğurt para vermezsin, gelsinler gençler zor koşullarda uğraşacağına dönsünler, devletimiz de kredi sağlıyor, hayvan veriyor.  Organik ürünler artık tercih ediliyor, ben şahsen pazardan alıyorum. Erfelek de bu başladı. Bunlar yavaş yavaş organiğe dönüşüyor. Sinop yine üniversite şehri olsun, gelişim sağlansın ama ben organik tarıma da dönsün istiyorum, Sinobumuzu organik ürünlerle de tanıtalım istiyorum. Bunun için suya ihtiyacımız var suyumuz da var. Ama biz tembeliz, yapmıyoruz. Bu şekil de yapılırsa özellikle ülkemiz de tarımın çok gelişeceğini düşünüyorum. ‘’ dedi.

Kaynak : Nuran Keskin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.