Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

SUKAP Projesi %75 Tamamlandı

Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin KAYA, Ayancık’ta gelecek 50 yılın su probleminin çözüldüğünü belirtti.

SUKAP Projesi %75 Tamamlandı
3 Şubat 2021 10:46

İlçemiz Ayancık’ta devam eden SUKAP projesinin yüzde 75’i tamamlandı.

PROJE BEDELİ YAKLAŞIK 13 MİLYON TL 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin KAYA, vatandaşların kesintisiz ve sağlıklı bir içme suyuna kavuşacağını belirterek “İçme suyu hattının uzunluğu 64 kilometre olup bütçesi 12 milyon 847 bin TL’dir. Bu bütçenin yüzde 50’si İller Bankası Kredisiyle diğer yüzde 50’si ise Belediyemiz tarafından karşılanmaktadır.” dedi.

33 YILLIK SU HATTI YENİLENDİ

Haziran 2019’da başlayan projenin yüzde 75’inin tamamlandığını belirten Başkan KAYA, “İçme suyu hattı 33 yıllık eski ve sağlıksız asbest borulardan oluşuyordu. Su şebeke ve acil durum planı yoktu. Küçük çaplı eski borular basınç yönetimini imkansız kılıyordu. 20 adet sokak vanası olması nedeniyle su kesintilerinden tüm ilçe etkileniyordu. 192 yeni sokak vanası ile lokal kesintilere çözüm getirildi. Yenilenen boruların kopma, uzama, basınç testleri yapıldı.” dedi.

KESİNTİSİZ SU İÇECEĞİZ

Başkan KAYA açıklamasının devamında arızaların anında tespit edildiğini belirterek “Tüm şebeke bağlantılarını GPS verileri ile izliyor ve artık arızaları anında tespit edebiliyoruz. Yeni hattın devreye alınmasıyla kayıp kaçak oranının yüzde 5’in altına indirilmesi hedefleniyor. SUKAP projesinin yüzde 75’ini tamamladık. Artık musluklarımızdan kesintisiz ve daha sağlıklı su içeceğiz. Ayancık için çok büyük önem arzeden ve gelecek 50 yılın su problemini çözüme kavuşturduğumuz projemiz tüm halkımıza hayırlı olsun.” dedi.

BOZULAN YOLLAR TAMİR EDİLECEK

Çalışmalar nedeniyle bozulan yolların en kısa sürede tamamlanacağını belirten başkan KAYA “Proje çalışmaları boyunca çevremize verdiğimiz geçici rahatsızlıklardan dolayı halkımızdan özür dileriz. Bu çalışmalar boyunca bozulan yollarımızın tamiri en kısa sürede başlayacak olup tüm ilçe içi yollar en ivedi şekilde halkımıza ve Ayancık’a yakışacak bir şekilde yeniden yapılacaktır.” dedi. AYANCIK GAZETESİ-Türkan KARABAŞ

 

YORUMLAR

  1. Sinoplu dedi ki:

    Evet güzel bir çalışma fakat altyapımız halen yağmura karşı etkili değildir.
    Bir saat yağmur yağsa hemen sel oluyor.
    Bunada w çözüm lazım.
    Zararın neresinden dönersek kardır.
    Ayancık için geleceğimiz için.