Dolar 32,3299
Euro 35,0822
Altın 2.286,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Stephen Hawking şaşırttı!

Stephen Hawking bir kez daha insanları şaşırttı, Stephen Hawking insanlığı şaşırtmaya devam ediyor.

Stephen Hawking şaşırttı!
Aslan Özdemir
19 Ocak 2016 22:38

Stephen Hawking bir kez daha insanları şaşırttı, Stephen Hawking insanlığı şaşırtmaya devam ediyor.

Hayrettin Kaya

İnsanlığın kendi eliyle yarattığı nükleer savaş, küresel ısınma ve genetiği değiştirilmiş virüsler nedeniyle tehlike altında olduğunu söyleyen ünlü fizikçi, bilim ve teknolojideki ilerlemenin işlerin yanlış gidebileceği yeni yollar yaratabileceğini ifade etti.

İnsanlığın en nihayetinde başka dünyalarda koloniler kurmayı başarırsa hayatta kalabileceğini söyleyen Hawking, “Dünya’nın belirli bir yılda felaketle karşılaşma olasılığı çok düşük olmasına rağmen, gelecek bin ya da 10 bin yıl içinde mutlaka olacak. O zamana kadar uzaya ya da başkaca yıldızlara yayılmış olmalıyız. Böylece Dünya’daki bir felaket, insan ırkının sonu anlamına gelmeyecek” diye konuştu.

“İLERLEMEYİ DURDURMAYACAĞIZ”

BBC’nin haberinde, böylesi saygın bir figürün bilim alanındaki ilerlemenin kendisini yeni tehditlerin kaynağı olarak görmesi “ironik” olarak yorumlandı. Hawking, daha önce de yapay zekânın insan ırkının sonunu getirebileceğini öne sürmüştü.

Bilim ve teknolojideki ilerlemeyle başa çıkmak için yeni yollar bulunması gerektiğini anlatan Hawking, “İlerlemeyi durdurmayacağız ya da tersine döndürmeyeceğiz. Yani tehlikelerin farkına varmalı ve onları kontrol altına almalıyız. Ben iyimserim ve başarabileceğimize inanıyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.