Dolar 32,3397
Euro 35,1192
Altın 2.307,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Spor Camiası’Ndan Darbeye Hayır Mesajı Geldi

Sinop 15 Temmuz 2016 Cuma günü gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından kurum ve kuruluşların yanında spor camiasından da kınama geldi.

Spor Camiası’Ndan Darbeye Hayır Mesajı Geldi
Aslan Özdemir
26 Temmuz 2016 20:27

Sinop Valilik önünde saat 18.00 da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından basın açıklaması başladı.

Hayrettin Kaya

Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasında Bölgesel Amatör Ligi’nde Sinop’u temsil eden Sinop Spor Kulübü’ nün Başkanı Ayhan Özhan açıklamada bulundu.

Özhan yaptığı açıklamada darbe girişimini kınadıklarını  vurgulayan vurgularken şu sözlere yer verdi;

‘’Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve taban birlikleri ile birlikte DUYURULUR.

Spor Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı olarak Kulüp başkanlarımız, yöneticilerimiz, antrenörlerimiz, il temsilcilerimiz, Hakem Camiası, ve Beden eğitimi Öğretmenlerimizle birlikte anayasal düzen dışında gelişen ve millet iradesini yok sayan her türlü girişimin karşısında,  her zaman vatanın ve milletinin yanında olan spor camiamız “Demokrasiye EVET Darbelere HAYIR” demek için toplanmıştır.

“15 Temmuz 2016 gecesi, Kahraman Ordumuzun içerisine sinsice yuvalanmış FETO adlı bir grup hain; ve işbirlikçileri demokrasimize, halkımıza ve bu halkın seçtiği Meclisimize, Cumhurbaşkanımıza karşı alçakça bir darbe girişiminde bulunmuştur. Bu hain darbe girişimini şiddetle lanetliyoruz.

Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Her zaman hazır bekleyen gizli ve kirli  güçlerin emellerine alet olan vatan hainlerine karşı görüş parti şu bu demeden top yekün karşılarında dimdik durmalıyız. Bu ülke hepimizin hepimize yeter o yüzden akıllı olmak ve sporcu çocuklarımızı,gençlerimizi de akıllandırmak vatan ve millet sevgisini de vermek zorundayız.

Yapılmak istenen darbe girişiminde spor camiası olarak bi haber kalamayız. Çünkü bizler önce bu vatanın evlatlarıyız. Devletimiz inşallah her zaman ayakta olacaktır. Özgürlüğümüz olmadan ülkemiz rahat ve huzur bulmadan hiçbirimiz sporun s sinden bahsedemeyiz.  Çocuklarımızı, gençlerimizi farklı zihniyetlerin eline vermemek için mücadele sonuna kadar etmeliyiz, ediyoruz, edeceğiz de…
Bundan kimsenin endişesi olmasın.

Bu alçakça teşebbüs, başta Milletimizin vatanperver evlatları onların arasından çıkan; Yüce Meclisimizin, mesuliyetinin farkında olan muhalefet partilerimizin, kahraman güvenlik güçlerimizin, kamu ve sivil toplum kuruluşlarımızın dik duruşuyla geri püskürtülmüş ve hainler tutuklanmış ve hukuk çerçevesinde tutuklanmaya devam etmektedir.

Ne yazık ki hainlerin kurşunlarına Vatan ve Millet için göğsünü siper eden güvenlik güçlerimiz ve halkımızdan şehitlerimiz vardır. Milletimizin ve Devletimizin istiklal ve istikbali uğruna canlarını veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Demokrasinin en önemli savunucularından olan bizler amatör spor ailesi için gün  Ulu Önder Atatürk,ün dediği gibi “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünden hareketle milli iradeye sahip çıkma günüdür.Bu uğurda canlarını ortaya koyan demokrasi uğruna şehit olanlara Allah,tan rahmet,yaralanan gazilerimize de acil şifalar diliyorum.

Akla, vicdana, sağduyuya, mili iradeye saygılı olan bizler, milletin iradesinin ve demokrasinin devlet yönetiminde her şeyin üstünde olduğuna inanırız. Bu bağlamda Millet iradesinin egemen olmadığı hiçbir yönetimi kabul etmez, bu iradeye karşı yapılan her türlü darbeyle, kalkışmayla her zaman mücadele edeceğimizi ilan ederiz.

15 Temmuz artık tarihimizde kara bir leke fakat dünyaya verilen en büyük demokrasi mücadelesidir .Daha tehlike tam olarak bitmiş değildir. Bugünden itibaren güzel Ülkemizin; millî iradenin ne olduğunu ve nasıl korunacağını bilen, hainlere karşı uyanık, daha güçlü ve lider bir ülke olacağına inancımız tamdır. Bu uğurda Spor camiası  olarak üzerimize düşen vazifeyi tereddütsüz yapacağımıza söz verir.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz. ”dedi.

Kaynak: Hanife Bal

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.