Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Solucan Gübresi Üretimi Nedir?

Solucan gübresi ekilen sebze ve meyvelerin daha verimli olmasını sağlayan bir gübre çeşididir.

Solucan Gübresi Üretimi Nedir?
11 Nisan 2019 14:01

Solucan gübresi ekilen sebze ve meyvelerin daha verimli olmasını sağlayan bir gübre çeşididir. Solucan gübresi fiyatı faydalarına bakıldığında hiç göze gelmemelidir. Yüzde yüz organik olan solucan gübresi dünyanın birçok yerinde kullanılmaya başlanmıştır. Solucan gübresi üretimi için birçok devlet tarafından çiftçilere destek verilmektedir ülkemizde de bu desteği KOSGEB sağlamaktadır. KOSGEB girişimcilere ve solucan gübresi ile uğraşan çiftçilere hibe ve kredi desteği vermektedir. Solucan gübresinin kullanımı son yıllarda artış göstermiştir ve bu sebeple kimyasal gübrelerin kullanımı azalmıştır. Kimyasal gübrelerin kullanımının azalması ile organik ve daha sağlıklı sebze ve meyve üretimi başlamıştır. Solucan gübresi fiyatı, sıvı solucan gübresi üretimi ve kırmızı kaliforniya solucanı hakkında bilgiler edinebileceğiniz, bunların siparişini verebileceğiniz, ayrıca sıvı gübre, organik gübre, çim gübresi, çiçek gübresi ve bitki gübresi siparişiverebilmek için https://sivisolucangubresi.org adresini ziyaret ediniz.

Sıvı Solucan Gübresi Faydaları ve Ne İşe Yarar?

Solucan gübresi, tüm gübreler arasında en faydalı olan gübre çeşidinden biridir. Solucan gübresi kullanımının artması ile birlikte solucan gübresi satışları da artış göstermiştir. Solucan gübresi fiyatı piyasa değerindedir. Sıvı solucan gübresi faydaları olduğu gibi solucan gübresinin birçok faydası bulunmaktadır ve bu faydaları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Solucan gübresi belli bir tarım ürününü kapsamamaktadır. Solucan gübresi her bitki, sebze ve meyve için kullanılabilir.
  • Solucan gübresi kullanımı ile toprak kendini temizler ve daha sağlıklı bir hale gelir. Ayrıca solucan gübresi toprağın daha güçlü olmasını sağlar.
  • Solucan gübresi iklim koşulları sebebi ile oluşabilecek dona karşı önlem alır ve dona karşı bitkiyi koruyarak daha dirençli olmasını sağlar.
  • Solucan gübresinin düzenli kullanımı ile birlikte topraklar kendini yeniler ve içinde barındırdığı kimyasal atıkları temizler. Bu durumda ekilen tohumun daha hızlı gelişmesine neden olur.
  • Solucan gübrelerinin içinde su tutma süresi diğer gübrelere göre daha fazladır. Su tutma süresi arttığı için toprağın kurak kalma ihtimali düşer. Bu sebeple çiftçilerin sürekli sulama yapmasına gerek kalmaz.
  • Ekilen tohumun köklerini güçlendirir ve kökleri sert iklim koşullarına dayanıklılık gösterir.

Solucan Gübresinin Üretim Tesisinin Özellikleri

Sıvı solucan gübresi faydaları çok fazladır. Solucan gübresinin üretimi oldukça kolaydır. Solucan gübresini bir tesis kurarak ya da öncelikle daha basit bir şekilde bahçenizde deneyerek de gerçekleştirebilirsiniz. Solucan gübresini bir tesis ile üretmek istiyor iseniz tesisin barındırması gereken özellikler bulunmaktadır. Solucan gübresi fiyatı ile tesis fiyatı farklılık gösterecektir. Solucan gübresi üretim tesisisin özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Kapalı bir alan olması gerekmektedir.
  • Solucanların güneş ışığı altında kalmamaları gerekmektedir bunun sebebi ise solucan gübrelerinin kuruma yapmasıdır. Bu neden ile solucan gübre tesisinde güneş ışınlarına dikkat edilmelidir.
  • Tesisin betonarme malzemeden yapılması daha iyi olacaktır.
  • İklim koşullarına uyum sağlayabilmesi gerekmektedir.

 

Solucan Gübresi Nasıl Üretilir?

Solucan gübresi üretimi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Solucan gübresinin üretimi sırasında yere temas edilmemesi ve güneşe maruz kalmaması gerekmektedir. Solucan gübresi sırasında kullanılan havuzun plastik olması gerekmektedir. Solucanların beslenmesine ve su oranlarına dikkat edilmeli ve bu işlemlerin düzenli olarak planlanmalıdır. Solucanları yiyecekler ile birlikte yetiştirme havuzuna yerleştirilmeliler. Zaman içinde gübre artacak ve solucanlar üste çıkacaktır. Solucanlar üste çıktığı zaman gübre toplanabilir. Solucan gübresi üretimi bu şekilde yapılmaktadır. Sonucunda solucan gübresi fiyatı da kendiliğinden ortaya çıkacaktır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.