Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

Sokak emekçileri için imzalar atıldı

Konak Belediye Başkanı, İzmir Çevreci Atık Toplayıcıları Kooperatifi ile işbirliği protokolünü imzalayarak, sokak emekçilerinin yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik önemli bir adım attı. Başkan Batur, bu protokolün, kağıt, ambalaj ve metal atığı toplayarak geçimini sağlayan emekçiler için güvence ve sosyal haklar sağlayacağını belirtti.

Sokak emekçileri için imzalar atıldı
22 Ağustos 2023 13:53

Konak Belediyesi, İzmir Çevreci Atık Toplayıcıları Kooperatifi ile işbirliği protokolü imzaladı. Belediye Başkanı Batur, bu protokolün sokak emekçilerinin yaşamını kolaylaştıracağını vurgulayarak, “Geçimini kağıt, ambalaj ve metal atığı toplayarak sağlayan emekçi kardeşlerimiz, artık güvende olacak ve tüm sosyal haklarını alarak çalışmaya devam edebilecekler. Konak Belediyesi olarak her zaman yanlarında olacağız” dedi.

Konak Belediyesi, sokak emekçilerinin sosyal haklarını güvence altına alarak, kağıt, ambalaj ve metal atığı toplama işini tek çatı altında bir araya getiren bir projeyle öne çıkıyor. İzmir Çevreci Atık Toplayıcıları Kooperatifi yöneticilerini belediye binasında ağırlayan Başkan Batur, “Bugün attığımız imzalarla sokak emekçisi kardeşlerimiz daha iyi koşullarda, sosyal güvenceleriyle çalışacaklar. Emeklerinin karşılığını en iyi şekilde alacaklar” şeklinde konuştu.

Değerlendirilebilir atıkların toplanmasında ortak hizmet ve işbirliği protokolünü Başkan Batur’la birlikte kooperatif yöneticilerinden Doruk Kubilayhan ve Ağa Can imzaladı.

“Konak Belediyesi olarak her zaman yanlarında olacağız”

Konak’ın İzmir’in kalbi olduğunu ve burada uygulanacak projelerin örnek olacağını dile getiren Başkan Batur, atılan imzaların Konak’a hayırlı olmasını temenni etti ve şunları söyledi:

“İzmir’e ve Türkiye’ye örnek olan sokak emekçilerini tek çatı altında topladığımız projemizi yeni dönemde İzmir Çevreci Atık Toplayıcıları Kooperatifi ile birlikte yürüteceğiz. Kooperatif yöneticileriyle işbirliği protokolüne imza attık. Bu imzayla geçimlerini kağıt, ambalaj ve metal atığı toplayarak sağlayan emekçi kardeşlerimiz güven içinde, tüm sosyal haklarını alarak çalışmaya devam edecek. Konak Belediyesi olarak her zaman yanlarında olacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.