Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

Sinop’tan İstanbul’a Seyahat

Türkiye’nin en güzel illerinden Sinop’u huzurla yaşayan memleketlilerimizin, çeşitli sebeplerle seyahat ettiği iller sıralandığında ilk sırada İstanbul geliyor.

Sinop’tan İstanbul’a Seyahat
Aslan Özdemir
10 Mart 2017 13:56

Türkiye’nin en güzel illerinden Sinop’u huzurla yaşayan memleketlilerimizin, çeşitli sebeplerle seyahat ettiği iller sıralandığında ilk sırada İstanbul geliyor. Sadece Sinop için değil, neredeyse tüm Türkiye için geçerli olan bu kuralın başlıca sebebi İstanbul şehrinin ekonomik ve kültürel başkent olması.

Hayrettin Kaya

İstanbul’a iş seyahatleri başı çekerken, eğitim amaçlı ziyaretler de ikinci sırada. Aile, akraba ziyaretleri ile kültürel aktiviteler için İstanbul’a giden Sinoplular da oldukça fazla sayıda. Bürokratik sebeplerle İstanbul’a seyahat ise, Ankara’nın arkasında yer alıyor.

Sinop havalimanından uçakla ya da civar havalimanlarının birinden uçakla seyahat olabileceği gibi otobüsle veya araçla da Sinop’tan İstanbul’a gidilebilmekte. Uçakla giden iş insanlarının Atatürk Havalimanı araç kiralama şirketlerinden faydalanarak şehri arabayla gezdikleri ve işlerini hallettikleri görülüyor.

Otobüsle İstanbul’a seyahat edenlerin öncelikleri toplu taşıma ile şehrin arterlerine ulaşmakken, burada Esenler Otogarı’ndan metro, Harem Otogarı’ndan ise dolmuş öncelikli ulaşım taşıtları oluyor. Otobüs ve taksi de diğer seçenekler.

Her ne şekilde olursa olsun İstanbul’a gittikten sonra, şehir içi ulaşım için toplu taşıma araçları, ticari taksiler, tanıdıkların araçları gibi taşıtlar kullanılsa da kiralık araba bulup birkaç günlük işlerini rahatlıkla halletmek veya gezilerini tamamlamak isteyenler de bulunabiliyor. Bu durumda İstanbul’daki araç bayileri kadar online araç kiralama şirketleri de tercih ediliyor. Otorento.com gibi birçok şirket, şehrin birçok noktasında en uygun fiyatla araç kiralama hizmeti sağlayabiliyor ve Sinopluları da Türkiye’nin diğer noktalarından gelen vatandaşlar kadar memnun ediyor. Burada önemli olan güvenilir hizmet, uygun fiyat, garantili servis ve iyi kasko olarak karşımıza çıkıyor.

Sinopluların İstanbul’da yerel lezzet aramaları durumunda ilk durakları Beşiktaş ilçesi oluyor. Beşiktaş’ta bulunan Sinop lokantasında nokuldan mantıya yerel Sinop lezzetleri rahatlıkla bulunabiliyor. Elbette Sinop’taki kadar güzel olmasa da kısa süreli iştah bastırmak için tercih edilebilir noktaların başında.

İstanbul’dan uçakla Sinop’a döndükten sonra da dileyenler havaalanında rent a car hizmetinden faydalanabilir. Bunun için Sinop havalimanı araç kiralama şirketleri hizmet veriyor. Dileyen tüketiciler, online olarak internetten rent a car aramaları yaparak, bu hizmete yolculuk öncesinde kavuşabilirler.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.