Dolar 32,4621
Euro 34,7707
Altın 2.440,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Sinop’ta Milletvekilleri Değişmedi

Sinop’ta milletvekilleri değişmedi. Sinop’tan Ak Parti ve CHP birer milletvekili çıkarttı.

Sinop’ta Milletvekilleri Değişmedi
15 Mayıs 2023 12:32

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre Sinop Milletvekilleri değişmedi. Sinop’tan Ak Parti ve CHP birer milletvekili çıkarttı. Dr. Nazım Maviş ve Barış Karadeniz tekrar meclise gidiyor.

171 bin 700 seçmenli Sinop’ta il genelinde kurulan 792 sandıkta vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. Sinop genelinde 154 bin 391 oy kullanıldı. Kullanılan oylardan 148 bin 345 oy geçerli sayıldı.

İki milletvekili kontenjanına sahip Sinop’ta saat 17:00 itibari ile sona eren oy verme işlemleri ardından sayımlara geçildi.

Kesin olmayan sonuçlara göre sandıktan AK Parti Sinop 1. sıra milletvekili adayı Dr. Nazım Maviş ile CHP 1. sıra milletvekili adayı Barış Karadeniz çıktı.

Sinop'ta Milletvekilleri Değişmedi

Sinop milletvekili seçim sonuçları

Sinop'ta Milletvekilleri Değişmedi

Nazım Maviş Kimdir?

1971 Sinop Boyabat’da doğdu. 1989 yılında Boyabat İ.H.L.’nden, 1993 yılında Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

1998 yılında yüksek lisansını, “Türk Siyasal Yaşamında Milli Görüşün Doğuşu: MNP” konulu yüksek lisans teziyle Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi Anabilim Dalında tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi anabilim dalında, “1990 Sonrası İslamcılığın Değişen Siyasal Dili” konulu doktora tez çalışması tamamlanmak üzere. Akademik Çalışma Alanları: “Cumhuriyet Dönemi Düşünce Hareketleri”, “İslamcılık”, “Demokrasi, Siyasi Partiler, Seçimler”, “İnsan Hakları ve Özgürlükler Teorisi”, “Gençlik Hareketleri”.

1993-1997 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı Ankara Şube Başkanlığı, 1997-1999 yılları arasında da MGV Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Halen Birlik Vakfı Ankara Şubesi Başkan Yardımcısı ve MÜSİAD Ankara Şubesi Eğitim ve Danışmanlık Sektör Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütüyor. Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Üyesi. 2010 yılında SP Genel Başkan Yardımcılığı, 2010-2012 yılları arasında HAS Parti GİK Üyeliği görevlerinde bulundu. 30 Eylül 2012 tarihinde yapılan AK Parti Kongresinde MKYK Yedek Üyeliği’ne seçildi. 2014 yılında AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. AK Parti Siyaset Akademisinde “Demokrasi ve İnsan Hakları” ve “Deneyim ve Vizyon Paylaşımı” dersleri verdi.

“Milli Görüş’ün Doğuşu: MNP” isimli yayınlanmış bir kitabım bulunuyor. TDV İslam Ansiklopedisi’nde madde yazarlığı yaptı. Yeni Şafak ve çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunuyor. Almıla Dergisi Yazı Kurulu Üyesi.

1994-1998 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Bel-Ya A.Ş. Denetim Kurulu Üyeliği yaptı. 1998 yılında Devlet Malzeme Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Çözüm Dergisi Dershaneleri, Çözüm Koleji ve Eğitim Yayıncılığı yapan Çözüm, Martı ve Beyaz Kalem Yayınlarının ortağı ve yönetim kurulu üyesi. Evli ve üç çocuk babası.

Barış Karadeniz Kimdir?

27.08.1975 yılında Sinop’ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Sinop’ta tamamladı. Yükseköğrenimimi Muğla Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümünde tamamladı.

Askerlik görevini Tokat’ta Jandarma olarak yaptı. Askerden geldikten sonra 2000 ve 2001 yıllarında Bektaşağa ve Türkeli Çatak köylerinde sözleşmeli öğretmen olarak görev yaptı.

2003 yılında şu anki ortağıyla beraber Emek Muhasebe ve Mali Müşavirlik bürosunu faaliyete geçirme kararı aldı. Bürosu halen muhasebe ve mali müşavirlik alanında hizmet vermekte.

Siyasi kariyeri: 1994 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti Gençlik Kollarıyla başlayan siyasallaşma süreci, bu partinin Cumhuriyet Halk Partisiyle birleşmesiyle birlikte CHP çatısı altında devam etti.

İlerleyen yıllarda daha çok sorumluluk alarak Cumhuriyet Halk Partisi’nde Sinop İl Yönetim Kurulu üyeliği, İl Saymanlığı görevlerini üstlendi. Bu görevlerin ardından 2009 yılında Sinop Merkez İlçe Başkanlığı’na seçildi.

23 Aralık 2014 tarihinde milletvekili aday adayı olmak üzere Sinop Merkez İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti. CHP tarafından aday belirleme süreci kapsamında 29 Mart 2015 tarihinde yapılan ve 5 aday adayının yarıştığı ön seçimden en fazla oyu alarak birinci çıktı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde CHP Sinop Milletvekili olarak seçildi. Ardından yaklaşık 4 ay sonra yapılan 7 Kasım erken seçimlerinde de partisinden aday gösterilen Karadeniz, tekrar seçilerek ikinci kez meclise gitti.

Üyesi bulunduğu sivil toplum kuruluşları arasında, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Nükleer Karşıtı Platfom, Sinop Avcılar Kulübü, SAYK, SİNOFF ve ALDER bulunmakta.

Barış Karadeniz evli, iyi derecede İngilizce bilmekte.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.