Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

SİNOP’TA KONFERANS

Sinop Üniversitesi koordinesinde; “Genç İnsan Kaynağımız ile Birlikte Acil Çözüm Gerektiren Güçlüklere Karşı Yenilikçi Bilim ve Teknoloji Yaklaşımı” konulu konferans gerçekleştirildi.

SİNOP’TA KONFERANS
17 Şubat 2024 11:12

Sinop Üniversitesi öncülüğünde; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Sayın Prof.Dr Hasan Mandal’ın konuşmacı olarak katıldığı, “Genç İnsan Kaynağımız ile Birlikte Acil Çözüm Gerektiren Güçlüklere Karşı Yenilikçi Bilim ve Teknoloji Yaklaşımı” konulu konferans gerçekleştirildi.

Sinop Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, Sinop Valisi Dr.Mustafa Özarslan, Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop Üniversitesi Rektörü Şakir Taşdemir, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Kurum Müdürleri, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan; “Geleneksel yöntemlerle çözülemeyen sorunlara karşı yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek bilim ve teknolojinin gücünü kullanmakla mümkündür. Yapay zeka, biyoteknoloji, uzay teknolojileri gibi alanlarda yapılan araştırmalar çeşitli sektörlerde devrim niteliğinde çözümler sunmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı,  Bilimin de Yüzyılı olacaktır” gayesi bu konuda çok önemlidir. Daha müreffeh bir Türkiye inşa edebilmemiz için hem gençlerin potansiyelini açığa çıkarmak hem de yenilikçi fikirleri desteklemek için kararlılıkla hareket etmemiz gerekmektedir” dedi.

YORUMLAR

  1. Leyla Bozkurt dedi ki:

    SINOP bayagi gelismis takdirle karskladim yeni gelişimelerle ilgili yeni haberler almak icin