Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 16°C

SİNOP’TA ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 109’ÜNCÜ YILDÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI!

Sinop’ta, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’üncü yıldönümü nedeniyle Deniz Şehitliğinde anma programı düzenlendi.

SİNOP’TA ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 109’ÜNCÜ YILDÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI!
18 Mart 2024 12:36

Sinop Deniz Şehitliği Anıtına çelenk sunumuyla başlayan program, saygı atışının yapılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Günün anlam ve önemi belirten konuşma, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen tarafından yapıldı. Daha sonra Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan şehitlik defterini imzaladı. Vali Özarslan şunları ifade etti; “Tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferimizin 109. sene-i devriyesini, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla anıyoruz. Çanakkale Zaferi; “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” diyen Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin, gazilerimizin ve topyekûn bir milletin destansı zaferidir. Çanakkale Zaferi; Konya’dan Musul’a, Sinop’tan Halep’e, Adana’dan Kudüs’e kadar ecdadımızın birlik olup düşmanın hayasızca akınına dur dediği, bağımsızlığından ödün vermediği bir var oluş mücadelesidir. Aziz şehitlerimizin kahramanlık destanlarıyla, temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Aziz milletimiz tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Kahraman ecdadımızın asil kanıyla yazdığı tarihimizin, şanlı zaferlerimizin üzerine büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa ederek, Türk milletini geleceğe hazırlıyoruz. Bizlere bu büyük zaferi armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, vatan mukaddesatı uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi, şükran, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhlarınız Şad Olsun!”

Program, Şehir Mezarlığındaki Şehitliğin ziyaret edilmesiyle devam etti.

Programa, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Hatipoğlu, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şakir Taşdemir, Sinop Barosu Başkanı Av. Funda Öztürk Altuntaş, Vali Yardımcıları Abdullah Şahin ve Ali Osman Bulat, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen Kurum Müdürleri, Siyasi Parti temsilcileri, Şehit Aileleri ve Gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.