Dolar 32,5811
Euro 34,8042
Altın 2.505,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 20°C

SİNOPLULARDAN YERLİ ESNAF İÇİN DESTEK İSTEDİ

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’ta büyük market zincirlerinin esnafı olumsuz yönde etkilediğini belirterek, Sinoplulara yerel esnafa destek olma çağrısında bulundu.

SİNOPLULARDAN YERLİ ESNAF İÇİN DESTEK İSTEDİ
5 Ocak 2018 10:58

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’ta büyük market zincirlerinin esnafı olumsuz yönde etkilediğini belirterek, Sinoplulara yerel esnafa destek olma çağrısında bulundu.

Karadeniz, “Ekonomik şartların zorlaştığı günlerden geçiyoruz. Bakkalından kasabına, kırtasiyecisinden manavına, tuhafiyecisinden fırıncısına yerli esnafımıza sahip çıkmalıyız” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ekonomik koşulların her geçen gün zorlaştığına dikkat çekerek, Sinop’ta esnafın neredeyse siftahsız dükkan kapattığını vurguladı. Sinoplu esnafın nefes alamaz duruma geldiğini belirten Karadeniz, “Sinop’ta ve ilçelerimizde market zincirleri, yerel esnafı olumsuz yönde etkiliyor” diye konuştu.

Karadeniz, şöyle devam etti:

“Bu büyük market zincirlerinde hemen her şeyi bulabiliyorsunuz. Kırtasiyeden, kasaplık ürünlere, sebze, meyve, ekmek, terlik, ayakkabı, şemsiye, temizlik maddeleri aklınıza ne gelirse satılıyor. Bakıldığında büyük marketler televizyondan, cep telefonuna, çorabına kadar her şeyi satıyorlar. Sermaye büyük olunca esnafımız bu marketler zinciri ile baş edemiyor. Haksız rekabet oluşuyor. Mahallemizin bakkalı, kasabı, manavı, yufkacısı, kuruyemişçisi, fırıncısı bu marketler zincirinin baskısı altında. Bizim esnaflarımız bitme noktasında. Çünkü yerli esnafımızın karşısında büyük marketler var. Büyük marketler ürünleri oldukça düşük fiyatlara alıyor dolayısıyla da ucuz fiyatlara satıyorlar. Ama bizim küçük esnafımızın böyle bir gücü yok. Bu haksız rekabete kim dayanabilir?”

“Yerli Esnafımıza Sahip Çıkalım”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz,  Sinoplulara yerel esnafa sahip çıkma çağrısında bulunarak, mahalle aralarındaki küçük esnaflarımızın zor koşullarda kalmalarına izin verilmemesini istedi. Karadeniz, “Sinoplular yerli esnafına sahip çıkacaktır. Yerli esnafımızdan, mahalle bakkalımızdan, manavımızdan, kasabımızdan hepsinden alışveriş yaparak sağduyulu davranacaktır. En büyük zararı da uzun vadede biz Sinoplular göreceğimiz için yerli esnafımızı desteklemek bir zorunluluktur” diye konuştu.

SİNOPLULARDAN YERLİ ESNAF İÇİN DESTEK İSTEDİ SİNOPLULARDAN YERLİ ESNAF İÇİN DESTEK İSTEDİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.