Dolar 32,5816
Euro 34,8086
Altın 2.513,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Sinoplu Gaziye Devlet Övünç Madalyası

Cumhurbaşkanlığınca verilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Sinop’ta 15 Temmuz gazisi Zekeriya Yaşar’a takdim edildi.

Sinoplu Gaziye Devlet Övünç Madalyası
30 Ocak 2018 11:57

Cumhurbaşkanlığınca verilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Sinop’ta 15 Temmuz gazisi Zekeriya Yaşar’a takdim edildi.
Cumhurbaşkanlığınca 15 Temmuz Gazisi Zekeriya Yaşar’a gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Sinop Valiliğince düzenlenen törenle takdim edildi. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehit aileleri ve gazilere yönelik mesajının okunması, 15 Temmuz Gazisi Zekeriya Yaşar’ın özgeçmişinin okunması ardından Sinop Valisi Hasan İpek Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına 15 Temmuz Gazisi Zekeriya Yaşar’a takdim etti.

GAZİLERİMİZ VE ŞEHİTLERİMİZ BU MEMLEKETİN TAPUSUDUR

Sinop Valisi Hasan İpek yaptığı açıklamada; “Değerli Gazimiz Zekeriya Yaşar ve muhterem babaları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından hazırlanan bu ‘Devlet Övünç Madalyası’nı sizlere takdim etmekten gurur duyuyorum. Sinop ilimizde Devlet Övünç Madalyası alan bir şehidimiz birde gazimiz var. Ayancık’tan Ömer Can Açıkgöz kardeşimiz ve Durağan’dan Zekeriya Yaşar kardeşimiz Devlet Övünç Madalyası almıştır. Zekeriya kardeşimiz özellikle Sinop’tan böyle bir ödülü bizim elimizden almak istediklerini belirttiler. Bizde büyük bir memnuniyet ve gururla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına bu Devlet Övünç Madalyasını kendisine takdim ediyoruz. Bu gazilerimiz ve şehitlerimiz bu memleketin tapularıdır. Biz kendisi ile gerçekten gurur duyuyoruz. Ailesi de mutlaka gurur duyuyordur. Kendisine hayatta başarılar ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

ÖLÜME KOŞARAK GİDEN BİR MİLLETİN NEFERLERİYİZ

Vali İpek, vatan ve bayrak söz konusu olunca ölüme koşarak giden bir milletin neferi olduklarını söyledi. Türk Milletinin tüm fertlerinin her an şehit ve gazi olmaya hazır olduğunu vurgulayan İpek, eğer vatan, bayrak, namus söz konusu ise tüm Türk Milletinin evlatları gazilik ve şehitlik için koşa koşa gideceklerdir. Bugün Afrin Operasyonu sebebiyle Askerlik Şubelerine koşan, aslında askere ihtiyaç olmadığını bildikleri halde dilekçe vermeye gidenler Türk Milletinin kahraman evlatları bunun en güzel göstergesidir. Törene, Vali Hasan İpek’in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, kurum müdürleri, STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları katıldı. Program çekilen hatıra fotoğrafı ardından sona erdi.

Sinoplu Gaziye Devlet Övünç Madalyası Sinoplu Gaziye Devlet Övünç Madalyası

Zekeriya Yaşar kimdir?
14 Nisan 1978 yılında Sinop’un Durağan ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Durağan İlçesi Çerçiler köyünde tamamladı. Üsküdar Belediyesinde işçi olarak çalışmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır. 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan hain darbe girişimini engellemek için bulunduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde açılan ateş sonucu iki bacağından yaralandı. İstanbul’da çeşitli hastanelerde tedavisi yapıldı. Zekeriya Yaşar devletimizin gazilerimize verdiği iş istihdamı hakkından yararlanarak Durağan İlçe Tarım Müdürlüğünde memur olarak göreve başladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.