Dolar 32,5073
Euro 34,8805
Altın 2.431,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 15°C
Cum 17°C

Sinoplu Diyojen 2. Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni

Basın Açıklaması: “Amazonlar” Konulu, Sinoplu Diyojen 2. Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni Yapılacaktır

Sinoplu Diyojen 2. Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni
14 Temmuz 2023 19:15

Uluslararası birçok birinciliğin sahibi Karikatür sanatçımız Aşkın Ayrancıoğlu’nun liderliğinde Ayancık Belediyesi’nin paydaşlığı, maddi /manevi destekleriyle  Sinop Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Sinop’un adını ve değerlerini dünyaya duyurma hedefini amaçlayan 2. Uluslararası Sinoplu Diyojen Karikatür Yarışması sonuçlanmıştır.

Yarışmanın bu yılki teması: Adını Amazon Kraliçesi Sinope’den alan Sinop’ un en değerli öğesi; Anadolu’da Amazonların ruhunu en iyi yansıtan özgür, baskın karakterler olarak örnek olmayı hala sürdüren Sinop Kadınlarına ithafen “AMAZON” olarak belirlendi.

Sanatçılardan eserlerinde:

Çocuk evliliklerine, kadına şiddete, taciz ve tecavüzlere, kadın cinayetlerine, kadının sömürülmesine, köleleştirilmesine, erkek egemenliğine karşı Amazonların savaşçı ruhunu estetik ve sanatsal değerlerle yansıtmalarının beklendiği duyuruldu.

Ocak 2023’te başlayan Amazonlar Konulu 2. Sinoplu Diyojen Uluslararası Karikatür Yarışması 15 Haziran 2023 tarihinde sonuçlandı.

Pek çok ülkeden karikatüristlerin ilgi gösterdiği yarışmaya 42 ülkeden 217 sanatçı 850 eserle katıldı.

Dünyanın önemli çizerlerinin yer aldığı seçici kurul değerlendirmesini tamamlayıp: Bir Büyük Ödül, dört Başarı Ödülü  ve on sivil toplum kuruluşu adına Özel Ödül almaya hak kazanan eseri belirlediler.

Sinop’ta Sinop’a, Sinop Değerlerine ve kültürüne duyarlı ( Sinop Barosu,   Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği, Ticaret ve Sanayi Odası, İş  İnsanları Derneği, Eren Ailesi, Ayrancıoğlu Karikatür Atölyesi veTebeşir Karikatür Atölyesi) sivil toplum kuruluşlarının da desteklediği 2. Uluslararası Sinoplu Diyojen Karikatür Yarışması’nın Sergisi ve ödül töreni 28-29-30 Temmuz tarihlerinde Ayancık Belediyesi’nin 28. Kültür, Keten ve Ahşap Festivali kapsamında Ayancık’ta gerçekleştirilecektir. Festival kapsamında ayrıca yarışmanın seçici kurulunda yer alan çizerlerin imza günü, söyleşi vb. etkinlikleri de hayata geçirilecektir.

Sinoplu Diyojen 2. Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni

Seçici Kurul:

Heykel sanatçısı Eşref Baş (Türkiye), yazar Tufan Bilgili (Türkiye) ve karikatür sanatçıları Adnan Taç (Türkiye), Altan Özeskici (Türkiye), Aşkın Ayrancıoğlu (Türkiye), Elena Ospina (Kolombiya), Erhan Yaşar Babalık (Türkiye), , Izabela Kowalska (Polonya), Musa Keklik (Türkiye), ve Nahid Maghsoudi (İran)’den oluşan seçici kurul 46 ülkeden 217 sanatçının 850 eserini incelemiştir.

Ödüle değer görülen sanatçılar :

Büyük Ödül:

MUSA GÜMÜŞ-TÜRKİYE

Başarı Ödülleri:

ANDREA PECCHIA-İTALYA,

OLEKSIY KUSTOVSKY-UKRAYNA,

DORU AXINTE-ROMANYA,

KÜRŞAT ZAMAN-TÜRKİYE

Sinoplu Diyojen 2. Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni

Özel Ödüller:

Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Özel Ödülü: ERAY ÖZBEK-TÜRKİYE

Tebeşir Karikatür Dergisi Özel Ödülü: LÜTFÜ ÇAKIN-TÜRKİYE

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Özel Ödülü: MUSTAFA KURMALI- TÜRKİYE

Sinop Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Özel Ödülü: JEAN-LOIC BELOM-FRANSA

Aşkın Ayrancıoğlu Karikatür Atölyesi Özel Ödülü: BEHRANG JEDDI-İRAN

Sinop Barosu Özel Ödülü: SANTIAGO CORNEJO-ARJANTİN

Sinop Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği Özel Ödülü: CENK ALPARSLAN-TÜRKİYE

Sinop İş İnsanları Derneği Özel Ödülü: MARIAN AVRAMESCU-ROMANYA

Sinop Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği Özel Ödülü: RAITA OHTANI-JAPONYA

Eren Ailesi Özel Ödülü: HAMID GHALIJARI-İRAN” şeklinde belirlenmiştir.

Sinoplu Diyojen 2. Uluslararası Karikatür Yarışması’nın gerçekleştirilmesindeki büyük katkılarından dolayı öncelikle Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya ve çalışma arkadaşlarına, Sivil Toplum örgütlerine ve jüride yer alan, yarışmaya katılan tüm sanatçılara, ayrıca yarışmanın ödülünü tasarlayan heykel sanatçımız Eşref Baş ‘a teşekkür ederiz.

Sinoplu Diyojen 2. Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni Sinoplu Diyojen 2. Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni Sinoplu Diyojen 2. Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.