Dolar 32,3605
Euro 34,7704
Altın 2.408,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 19°C

SİNOP VE İLÇELERİNE DOĞALGAZ MÜJDESİ!

Bir takım gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Sinop’a gelen Akmercan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Akmercan, il genelinde doğalgaz müjdesi verdi.

SİNOP VE İLÇELERİNE DOĞALGAZ MÜJDESİ!
14 Mart 2024 13:04

Dün, gün boyu Sinop Merkez ve İlçelerde incelemeler yapan Akmercan, akşam saatlerinde, AK Parti Sinop İl Başkanı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı ve AK Parti ilçe belediye başkan ve adaylarının katıldığı toplantıda Sinop’a yapılacak yatırımları değerlendirdi. Akmercan, konuşmasında, Türkeli’nin ve Ayancık’ın 2024 yılı içerisinde doğalgazı kullanmaya başlayacağını ifade etti.

Sinop’un 4 yeni mahallesi ve doğalgazı olmayan ilçeleri içinde önemli açıklamalarda bulunan Akmercan, yatırımları ve yatırım planlarını ilçe ilçe değerlendirdi.

Gazi Akmercan’ın değerlendirmeleri şu şekilde;

AYANCIK VE ERFELEK

Ayancık ve Erfelek İlçesinin 2024 yılı yatırım programında Enerji Bakanlığı’nın yatırımları arasında yer aldığını işaret eden Akmercan; “Allah nasip ederse Ayancık ve Erfelek İlçelerinde BOTAŞ ihale yaptığı gün itibariyle ekibi kazmayı vurduğu gün bizde. İlçelerin her ikisinde paralel imalata başlayacağız. BOTAŞ boru hatlarına gazı verdiği anda bizde şehre gireceğiz. Bizde boş duramayacağız. Paralel ilerleyeceğiz.”

TÜRKELİ

Türkeli ilçesi’nin bu yıl içerisinde gaz kullanımına başlayacağının altını çizen Akmercan; “Türkeli İlçemiz geçen sene başladık. Bu sene Allah nasip ederse bu yıl yatırımlarla beraber ilçemiz gaz kullanımına başlayacak. 9 veya 10. Ayda yani kışa girişte tesisatı hazır olan herkes gaz kullanabilecek. Oranın özel bir durumu var taşıma yöntemiyle orayı besleyeceğiz. Türkeli’nin yatırım planında ne kadar sokak varsa Allah izin verişe gaz kullanacak.”

DİKMEN, SARAYDÜZÜ ve DURAĞAN
Dikmen, Durağan ve Saraydüzü ilçeleriyle ilgili de açıklama yapan Akmercan sözlerini söyle sürdürdü, “Dikmen ilçesinin de şöyle bir özelliği var. Bu ilçemizden boru hattı geçiyor. 2024 yatırım planına alacağız, ancak beceremezsek farklı bir yöntemle bu ilçemiz gaz kullanacak. Yani ilave bir boru hattı döşemeden, BOTAŞ’ın boru hattından canlı bağlantı yaparak şehre gaz kullandıracağız.2024’te biz Durağan ilçemizin boru hattı imalatımızı bitireceğiz. Durağan’da bu yıl kapısında kutusu olan herkes doğalgaz kullanabilecek. Saraydüzü için Durağan’a giden boru hattında yeni bir yatırım yapmadan bir vana bırakmayı düşünüyoruz. 10-12 kilometre boru ölçümü yapmıştık geçen sefer gelişimizde. Araya bırakılacak vana ile inşallah 2025 yılında Saraydüzü ilçemizi oradan besleyeceğiz.”

BOYABAT
Boyabat’ta Sefa Mahallesinde doğal gazın olamadığını ve söz konusu mahalleyi gezdiğini kaydeden Akmercan; “Mahallemiz çok dağınık. Onun üzerinde de çalışıyoruz. Bu mahallenin bir parçası daha var. Sonradan fark ettik orayı O mahalleye bu yıl gaz verebilmek için çalışıyoruz. Genel Müdürümüzle de görüştük. O mahalleye gaz verebilmek için yapılabilecek ne çalışma varsa, maksimum düzeyde yapacağız.” Diye konuştu  

Öte yandan Akmercan, Sinop merkezde yüzde 98, Gerze ve Boyabat’ta da yüzde 90’larda imalatın bittiğini, aktif olarak gaz kullanıldığı bilgisini de aktardı.

Akmercan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Akmercan’ın açıklamalarının tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.