Dolar 32,5304
Euro 34,9545
Altın 2.440,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Sinop Üniversitesi’nde Neler Oluyor?

3 yılda ancak 5 bin öğrenci…

Sinop Üniversitesi’nde Neler Oluyor?
21 Ekim 2013 19:32

Sinop Üniversitesi bayram öncesi düzenlenen bir törenle 2013-2014 Eğitim ve Öğretim dönemini resmen açtı.

Bilindiği gibi küçük kentler büyük oranda üniversiteleri sayesinde kalkınıyor. İşte bu amaçla küçük kentlere üniversite kuruluyor. Bu üniversiteler büyüdükleri ölçüde bulundukları kentlere yüklü miktarlarda maddi kaynak girdisi sağlıyor.

Sinop gibi yeni kurulan Kastamonu Üniversitesi’ndeki öğrenci sayısı 17 bin, Ordu Üniversitesi’nde 20 bin, Karabük Üniversitesi’nde 23 bin öğrenci kentlerin yaşamına katkı sağlarken Sinop’ta bu sayının 3 yılda ancak 5 bin gibi çok cılız bir rakamda kalmasının nedeni ne olabilir? Bu sorunun yanıtını kim verecektir. Bu yıl Su Ürünleri Fakültesi’ne bu yıl öğrenci kaydı yapılmış mıdır? Yapılmadıysa bu bölüm neden tercih edilmemektedir? Sonra Fen Edebiyat Fakültesi dört bölümünden yalnızca birine öğrenci kaydı yapılabildiği; Biyoloji, İstatistik ve Matematik bölümlerine öğrenci kayıtları yapılmadığı doğru mudur? Doğru ise bunun nedeni nedir? Eğitim Fakültesi’nde ikinci (gece) öğretimi öğrenci yokluğundan mı kapatılmıştır?

Benzeri sorular artarak devam ediyor Sinop halkının kafasında. Sinoplu limanda bir yılı aşkın süredir demirli duran Sinop Üniversitesi Araştırma gemisinin çürümeye mi terk edildiğini de soruluyor. Sinop Üniversitesi fakültelerinde neler oluyor? Başka Üniversiteler kendilerini geliştirirken Sinop Üniversitesi neden böyle bir durum yaşıyor? Boyabat İktisat Fakültesi’nde öğretim üyeleri neden teker teker gidiyor? Bütün bunlar Acaba Üniversite’de bilinmeyen bir huzursuzluk mu yaşanıyor sorusunu gündeme getiriyor.

Sinop Üniversitesi labarotuvar binasının 3 yıl önce tamamlanmış olmasına karşın hala analizlere başlayamamasının nedeni nedir merak ediliyor. Su Ürünleri Fakültesi’nde 8 profesör bulunurken dekanlığın kimseye verilmeyişi de ayrı bir merak konusu. Aile ve arkadaşlık ilişkilerine dayalı bir kadrolaşma iddiaları ayyuka çıkmış durumda. Rektör Profesör. Dr. Recep Bircan’ın bu sorulara bir cevap vermesi isteniyor. Her yerde konuşulan bu konuların gerçekliği nedir Sinop halkı bilmek istiyor. Sinop halkının sesi olan Sinop Pusulası da bunu kamuoyu ile paylaşıyor. Evet Sinop Üniversitesi’nde neler oluyor? Sorusu cevap bekliyor.

sinoppusulası

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.