Dolar 32,2278
Euro 34,7561
Altın 2.388,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Açık
Sinop
16°C
Açık
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 17°C
Per 17°C

Sinop Genelinde Meteorolojik Açıklama

Afad Başkanlığı tarafından Turuncu kod uyarısı yapılan ilimizde kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) hadisesi yaşanmıştır.

Sinop Genelinde Meteorolojik Açıklama
27 Kasım 2023 17:23

Kuvvetli fırtına uyarısı akabinde; Kaymakamlıklar, Belediye Başkanlıkları, Kolluk Birimleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, STK’lar, muhtarlar ve vatandaşlarımız; telefon, SMS, dijital iletişim araçları ve haber ajansları aracılığı ile uyarılmıştır.

Yapılan fırtına uyarısı sonrasında 24 saat esaslı teyakkuz haline geçilmiş olup; Afad, Sağlık, Emniyet, Jandarma, Karayolları, İl Özel İdaresi, Belediye ve diğer kurumlarımızın katılımıyla Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Çalışma Grupları, Valimiz Sayın Dr. Mustafa Özarslan’ın başkanlığında, Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezinde ivedilikle çalışmalara başlamıştır.

İlimiz genelinde yaşanan fırtına ve kuvvetli rüzgar neticesinde;
-Türkeli İlçesi Satı Köyü’nde elektrik tellerinin birbirine çarpması sonucu yangın meydana gelmiştir. 5 itfaiye, 4 arazöz ve 57 personel ile yangına müdahale edilmiştir. Yangın sonucu 2 (iki) ev ve 6 (altı) samanlık kullanılamaz hale gelmiş olup herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır.
-Türkeli İlçemiz Sarmaşık Köyü’nde bir bağ evi çökmüş ve bir vatandaşımız mahsur kalmıştır. Mahsur kalan vatandaşımız ekiplerimiz tarafından kurtarılmıştır.
-Erfelek İlçemiz Meydan Köyü’nde bir ambar çökmüştür. Çöken ambarda bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.
-Ayancık İlçemizde kuvvetli fırtınadan oluşan dalga yükselmesi sebebiyle, Ayancık sahil yolu, sosyal donatı alanları, sahil parkları ve sahil şeridinde bulunan kafelerde su baskını meydana gelmiştir. Ekiplerimizce hasar tespit çalışmaları sürdürülmektedir.
-Kuvvetli fırtınadan oluşan dalga yükselmesi sebebiyle, Çatalzeytin-Türkeli-Ayancık Devlet yolu 1. Km ve 3. Km arasında, teressübat, çöp ve deniz kumu birikmesi meydana gelmiştir. Karayolları ekiplerimiz tarafından gerekli müdahale yapılmış olup trafik akışı bölünmüş yolun diğer kısmından sağlanmaktadır. Ekiplerimizce temizlik çalışmaları devam etmektedir.
-Boyabat İlçesi Muratlı Köyü’nde bir evde çatı hasarı meydana gelmiştir.
-Ağaç, direk devrilmesi vb. gibi yaşanan olaylara ekiplerimiz tarafından müdahale edilmiştir.
-İlimiz genelinde kapalı köy ve karayolumuz bulunmamaktadır.
-Lokal olarak zaman zaman etkili olan yağışlardan dolayı herhangi bir sel ve heyelan hadisesi yaşanmamıştır.
-Fırtınanın etkisi ile ağaç ve direk devrilmesi sonucunda enerji hatlarında yaşanan hasar sebebiyle elektrik verilemeyen köy sayımız 188 iken, ekiplerimizce yapılan çalışmalar sonucunda şu an için elektrik verilemeyen köyümüz bulunmamaktadır.
-Telefon ve internet kesintisi yaşanan köylerimizde arızaların giderilmesi için Türk Telekom ekiplerimizce çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir.
-Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan 130 nolu fırtına uyarısı ve 538 nolu deniz uyarısı gereği, fırtına ve rüzgârın ilimizde 28.11.2023 ve 29.11.2023 tarihlerinde etkisini sürdüreceği değerlendirilmektedir.
-Vatandaşlarımızın, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve duyarlı olmalarını rica ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

  1. Anonim dedi ki:

    İki ay önce Cimer’ e Ayancık’ta dalgakıranların yetersiz olduğunu ve Gerze’deki gibi iki koldan liman gerektiğini yazmıştım . Cevapları çok komikti. İskelenin sağlamlaştırılması ve uzatılması gündemdeymiş, ama ihalesi bile yapılmamış. Şimdi Ulaştırma Bakanlığını tekrar şikayet edeceğim, insanların mal ve canını tehlikeye atan durumları düzeltmeyen bu bakanlık ne iş yapıyor? Olağanüstü birşeymi liman,Gerze’de sahil lunapark gibi insanı eğlendirirken,güzelim Ayancık’ta deniz kenarına gitmek sanki savaşa gitmek gibi.Yazın iki ay hariç hep tutarsız ve huzursuz. Çocukluğumda Hakan Ünsal caddesindeki evlere deniz girerdi, ölenler olurdu. Evdeki tencere tavaya kadar deniz alırdı. Geçmiş olsun memleketlilerime. Zuhal Karahan Fenerbahçe Kalamış

  2. ERDEM ELBÜKEN dedi ki:

    Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Ayancık son yıllarda doğa olaylarından en çok etkilelen ilçe olmuştur.Bunun en temel sebebi ilçenin gerekli önemi görememesidir.Sel felaketinin yaraları sarılmadan tekrar sel , fırtına , heyelan vb. hadiseler.Bu hadiseler zamanında yerel yönetimlerin ve mülki idarenin yeteri kadar durumu kavrayamaması diyelim buna yetersiz kalmasından vuku bulmuştur.Gelelim geçen gün yaşanan fırtına olayına .Sahil şeridi deniz üzerinden gelecek rüzgarlara çok açık bir halde .Dalgaların artarak gelmesi kaçınılmaz.Böylesi denize yakın yerleşim yerlerinde mutlaka korunaklı bir liman dalga kıranı yapılmadan bu hadiselerin önüne geçemezsiniz.Marmara Denizinde bulunan kıyı ilçelerine bile bakın mutlaka sahil şeridini koruyan bir liman dalga kıranı vardır.Bu olmadan Aynacık Sahili her kış bu olayları mükerrer bir şekilde yaşamaya devam edecektir.Güzel Ayancık için yapılması gereken sadece ileriye dönük planlı bir vizyon projesidir.Selamlar….